“Het patroon van gamen of met smartphone bezig zijn werd doorbroken”

“Het patroon van gamen of met smartphone bezig zijn werd doorbroken”


Tijdens de verlengde herfstvakantie werden de leerlingen van de eerste drie middelbaren van het Kortrijkse Don Boscocollege geboeid door Google Meets van leerkracht Steven Verhamme en zijn gasten.

“De vrijheid van de kinderen en jongeren is beperkt, zeker omdat ze hun hobby’s zagen wegvallen en ze enkel nog individueel kunnen sporten”, zucht Steven Verhamme, die leerkracht is aan het Don Boscocollege in Kortrijk.” Tijdens de verlengde herfstvakantie organiseerde Steven Google Meet-sessies met bekende en minder bekende Vlamingen. De leerlingen kregen de kans om hen vragen te stellen of samen met hen te praten over een bepaald onderwerp dat centraal stond.

BV’s

Steven probeerde de voorbije 2 weken het patroon van gamen of met de smartphone bezig zijn te doorbreken met zijn Google Meet-sessies. “Op weekdagen konden de leerlingen van de eerste drie middelbaren op vrijwillige basis aansluiten om mee te praten met bekende en minder bekende Vlamingen. Het gevarieerde aanbod werd goed onthaald en zorgde voor een grote belangstelling.”

Er was een getuigenis van een verpleegster die werkte op de Covid-19-afdeling, en ook actrice Loes Van den Heuvel, acteur Mathias Sercu, nieuwslezer Wim De Vilder, Tik-tok-fenomeen en Iedereen Beroemd-reporter Hannes Coudenys, Ketnet-gezicht Mariam El Mandoudi, rapper Daniël Busser en Giovanni Kemper die onlangs ‘Duiker’ was in The Masked Singer werden bereid gevonden om online en coronaproof met de leerlingen te praten. Steven Verhamme fungeerde als moderator. Door boeiende vragen vielen de gesprekken nooit stil.

“Door het succes van de voorbije reeks én de vele positieve reacties, is de kans reëel dat we de Google Meet-sessies in de kerstvakantie hernemen. Er zijn nog genoeg onderwerpen die we kunnen bespreken. Andere bekende gezichten hebben op één of andere manier al gehoord over dit initiatief. We zien wel of er een vervolg komt”, besluit Steven.Meer nieuws uit de streek


Het voormalig klooster van de Salesianen is …

Nadat Leander Cannaert (29) op 3 oktober …