Jeugdraad zorgt voor veilige gasbergingen bij jeugdlokalen

Jeugdraad zorgt voor veilige gasbergingen bij jeugdlokalen


Na de brand in het jeugdlokaal van Chiro Tijl en Nele in juli 2018 werd nagegaan of elk jeugdlokaal in Harelbeke beschikt over een reglementaire en veilige gasberging om  gasflessen in op te slaan. Dat bleek niet zo te zijn en de jeugdraad ging met die informatie aan de slag.

De Jeugdraad ging op zoek naar een geschikte partner om gasbergingen op maat te maken voor elk jeugdlokaal in Harelbeke waar de gasberging niet volledig correct was. Deze partner vonden ze in VZW Jongerenatelier, die ondertussen zeven enkele en een dubbele gasberging op maat van de Harelbeekse jeugdverenigingen maakte.

Stad Harelbeke financiert 75 % van de kostprijs van de gasbergingen via de subsidie Bouw- en Renovatiefonds. De overige 25 % van de kostprijs wordt door de Jeugdraad bekostigd.

Ondertussen neemt de jeugdraad van Harelbeke een nieuwe start. Na een zeer rustige coronaperiode vliegen de leden er vol enthousiasme terug in. Tim Decavele geeft zijn rol als voorzitter door aan kersvers voorzitter Tobias Guillemyn en er worden enkele nieuwe leden verwelkomd. Daarnaast zoekt de Jeugdraad enkele nieuwe, enthousiaste jongeren die willen meedenken rond wat er nodig is voor kinderen en jongeren in Harelbeke. Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen met de jeugddienst.Meer nieuws uit de streek


Politiezone Gavers waarschuwt dat er de laatste …

De deputatie van Provincie West-Vlaanderen kent een …