Eerste beachvolleyvelden in regio Kortrijk

Eerste beachvolleyvelden in regio Kortrijk


Deze week werd de aanleg van 2 beachvolleyvelden op sportcampus de Lange Munte afgerond. Het project was een samenwerking tussen volleyclub Balti Kortrijk, die op de Lange Munte haar thuisbasis heeft, en de sportdienst van de stad.

Ontsproten uit beachvolleytornooi

Balti Kortrijk verzekerde zich dit jaar van promotie naar het derde niveau en heeft ambitie zat. Dit project getuigt daar zeker van. Ze zijn ook de drijvende kracht achter het beach-verhaal in Kortrijk tijdens de zomer, waarbij de Grote Markt wordt ingenomen door gigantische zandbakken.

“Het idee om deze velden aan te leggen dateert van het beachvolleytornooi van vorig jaar”, aldus Jurgen Demolie, voorzitter van Balti Kortrijk. “Via de Belgische toppers in het beachvolley die aanwezig waren, kwamen we te weten dat er in West-Vlaanderen heel weinig vaste trainingsfaciliteiten aanwezig waren. Ook onze spelers en speelsters kregen de smaak iedere editie meer en meer te pakken en vroegen naar meer mogelijkheden. We hebben daarop de schepen van sport en de sportdienst gecontacteerd. Zij hielpen ons met de locatie en investeerden mee in dit fantastische project.”

De Lange Munte breidt aanbod verder uit

De aanleg van 2 nieuwe beachvolleyvelden past perfect in het sportbeleid van de stad volgens schepen van Sport Arne Vandendriessche:

“Als stad moeten we inzetten op het activeren van zoveel mogelijk mensen. Toegankelijke sporten zijn daar het meest geschikt voor. Beachvolley is zo’n sport. Dat zie je ook ieder jaar aan de deelnemers van het tornooi op de Grote Markt, die lang niet allemaal aangesloten zijn bij een volleyclub. Balti zal deze velden onder haar hoede nemen en uitbaten in samenwerking met de Kortrijkse sportdienst, maar dit wil niet zeggen dat enkel hun leden welkom zijn. Deze velden zijn er voor iedereen, zowel topsporters als recreanten.” 

Balti Beach Team

De beachvelden zijn van topkwaliteit en zijn uitgerust met de beste materialen, het ideale zand en een omheining met ballenvangers. Kortom de ideale trainingsinfrastructuur voor spelers die hun persoonlijke ambities in het beachcircuit willen waarmaken. De totale kost voor beide velden is 40.000 euro, waarvan beide partijen elk de helft voor hun rekening nemen.

De aanleg van de velden inspireert Balti Kortrijk om een heus beachvolleyteam op te richten: Balti Beach Team. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten ongeacht het lidmaatschap van een andere club. Op die manier kunnen zaalvolleyballers ook in de zomer hun favoriete sport beoefenen.Meer nieuws uit de streek


Lucky Luke trekt naar het diepe Zuiden. …

Op vrijdag 23 oktober vieren de meer …