Kunst op Zuiders Gras: een unieke culturele beleving

Datum Event: 05/09/2020 t.e.m. 06/09/2020

Kunst op Zuiders Gras: een unieke culturele beleving


Kunst op Zuiders Gras is aan de derde editie toe! Na voltreffers in 2012 en 2016 brengen trekkers Romain Haemers, Tracy Remmerie en Guy Horré met steun van de stad opnieuw kunst in Zuid-Kortrijk. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 september, telkens van 10 tot 18 uur.

Lokale kunst

24 lokale kunstenaars stellen tentoon in 9 beeldmooie tuinen in de zuidelijke deelgemeenten Bellegem, Rollegem, Marke en Aalbeke, aangevuld met twee tuinen in Sint-Denijs.

Veel kunstenaars zijn al voor de tweede of derde keer van de partij. De kunstwerken zijn divers: digitale kunst en fotografie, sculpturen, installaties, glaskunstwerken, … Lokaal kunsttalent slaagt er opnieuw in om de bezoekers aan dit uniek evenement te inspireren, te verwonderen en te laten genieten in de prachtige setting van de zuidelijke rand van Kortrijk.

Coronaproof

Kunst op Zuiders Gras wordt volledig coronaproof georganiseerd. Tijdens het bezoek van de tuinen is het dragen van een mondmasker verplicht. Daarnaast vindt in elke deelnemende tuin een onthaal en registratie van de bezoekers plaats. De deelnamecapaciteit is dit jaar beperkt. Bezoekers reserveren hun bezoek vooraf via www.ticketshop.kortrijk.be. Tickets kosten 0,50 euro per bezoeker per tuin.

Lokale horecazaken Elckerlyck Inn (Rollegem) en Sint-Laurentius (Kooigem) vervangen de bars die tijdens vorige edities in de verschillende tuinen te vinden waren. Elke inwoner van de zuidelijke rand ontvangt binnenkort een flyer met praktische uitleg in de bus. Bezoekers krijgen een brochure met uitleg over de deelnemende kunstenaars.

Ruth Vandenberghe, schepen van deelgemeenten: “De organisatoren van Kunst op Zuiders Gras tonen samen met lokale kunstenaars opnieuw het beste van Kortrijk. Ook in deze moeilijke tijden doen de initiatiefnemers en de betrokken horecazaken er alles aan om de bezoekers culinair en cultureel te laten genieten.”Meer nieuws uit de streek