Lawaai voor Dag van de Jeugdbeweging in Kortrijk

Datum Event: 23/10/2020

Lawaai voor Dag van de Jeugdbeweging in Kortrijk


Op vrijdag 23 oktober vieren de meer dan 3.000 leden van de Kortrijkse jeugdbewegingen de Dag van de Jeugdbeweging. Dit jaar geen groot ontbijtbuffet en afterparty, maar een creatieve aanpak met een fluitconcert vanop de stoep, een hele dag live radio en bedankingscadeaus voor de leidinggroepen.

Fluitconcert vanop de stoep

Onder het motto ‘Zonder jeugdbeweging kon je naar alle gekke en onbeschrijfelijke ervaringen fluiten!’ zorgen de jeugdbewegingen komende vrijdag om 18 uur stipt – strak in outfit – voor een groot fluitconcert doorheen de stad. Niet op één centrale locatie, maar wel vanop de stoep, uit het venster of in de tuin. Naast de leden zijn ook alle oud-leden, de ouders, buren en sympathisanten uitgenodigd om hun fluitkunsten uit de kast te halen.

JC Tranzit voorziet fluitjes voor alle jeugdbewegingen. Deze zijn nog steeds gratis te verkrijgen in JC Tranzit of in de ontmoetingscentra van de deelgemeenten.

Het jaarlijkse ontbijt werd geannuleerd om samenscholingen en sociaal contact te vermijden. Zo dragen jeugdbewegingen en stad bij om het virus snel in te dijken. De leidinggroepen van de jeugdbewegingen worden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Het organiseren van extra activiteiten voor de Dag van de Jeugdbeweging is niet toegelaten. De stad roept dan ook op om geen alternatieve activiteiten in de lokalen te organiseren en controleert hier ook op. Enkel samen kunnen we het virus verslaan.

Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren: “De 30 Kortrijkse jeugdbewegingen zijn met hun meer dan 3.000 leden en bijna 500 leidinggevenden erg talrijk en dus waardevol voor de stad. Ook in deze moeilijke periode en na de veilige zomerkampen is het belangrijk om hen te bedanken. Op een verantwoordelijke en veilige manier maken we vanop de stoep zoveel mogelijk kabaal voor het jeugdwerk.”

Live radio door Quindo

Daarnaast voorziet medialab Quindo de Grote Jeugdbeweging Top 100. Alle leden van de jeugdbewegingen kunnen via de website van Quindo hun top 3 van favoriete liedjes doorgeven. Die worden tussen 8 en 16 uur afgespeeld, gevolgd door een liveshow. De scholen werden opgeroepen om indien mogelijk de radiozender op te zetten.

Bedanking voor leiding

Als afsluiter ontvangen de leidinggroepen van alle jeugdbewegingen vrijdag in de loop van de dag een bedankingspakketje, met onder andere armbandjes en kleine versnaperingen.Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

In de nieuwe docureeks ‘Ja, Chef!’ duikt …