Markeringswerken voor fietszones in Marke en Heule

Markeringswerken voor fietszones in Marke en Heule


Na de invoering eind juni 2019 van de fietszone in het centrum van Kortrijk, is het nu de beurt aan de deelgemeenten Heule en Marke. De aanpassingswerken gaan vandaag van start.

Een fietszone vraagt een duidelijke aanduiding. Tussen 7 en 10 juli zak Trafiroad de signalisatie en markeringen op het wegdek aanbrengen, zowel ik Heule als Marke. Hiervoor zullen geen parkeerplaatsen verdwijnen. Er komt ook een rood vlak ter hoogte van de toegangen van de fietszone en er worden fietsemblemen aangebracht in de ganse fietszone. Deze maken de weggebruikers attent op de fietszone.

In de fietszone zijn auto’s welkom, maar ze mogen fietsers niet inhalen en rijden maximum 30 km per uur. Fietsers mogen de hele breedte van de weg (in een eenrichtingsstraat) of rijvak (in een tweerichtingsstraat) gebruiken. Ze mogen tragere auto’s rechts inhalen en tragere fietsers links inhalen.

Fietszone Heule

De oude markeringen worden verwijderd door middel van waterstralen. Concreet gaat het over volgende straten: Zeger van Heulestraat (ter hoogte van de Antoon Van Liedekerkeweg), Kortrijkstraat (ter hoogte van de Peperstraat) en de Heulsekasteelstraat.

Bijkomend wordt de noodzakelijke signalisatie aangebracht in de volledige fietszone. Deze werken worden overdag uitgevoerd. Aansluitend worden de rode vlakken aangebracht in de volledige fietszone. Deze werken worden uitgevoerd door middel van een mobiele werf. Voor de werken in de Stijn Streuvelslaan is het noodzakelijk om de straat volledig af te sluiten. Er is een plaatselijke omleiding voorzien. Alle woningen blijven bereikbaar.

Fietszone Marke

In de Kloosterstraat (ter hoogte van het rondpunt) worden de oude markeringen d.m.v. waterstralen verwijderd. Bijkomend wordt de noodzakelijke signalisatie aangebracht in de volledige fietszone. Deze werken worden uitgevoerd met een mobiele werf. In de eerste helft van augustus wordt ter hoogte van de toegangen van de fietszone nog een extra markering aangebracht in de rode vlakken. 

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “Om de hinder voor het verkeer te beperken, wordt ervoor gekozen om de werken in Heule en Marke ‘s nachts uit te voeren. Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden zijn de werken klaar tegen 10 juli.”Meer nieuws uit de streek


Lucky Luke trekt naar het diepe Zuiden. …

Op vrijdag 23 oktober vieren de meer …