Mie Bogaerts schenkt bronzen beeldjes aan Stad Kortrijk

Mie Bogaerts schenkt bronzen beeldjes aan Stad Kortrijk


De Heulse kunstenares Mie Bogaerts schenkt twintig bronzen beeldjes aan Stad Kortrijk. Deze beeldjes zullen later dit jaar op verschillende, unieke locaties worden geplaatst in de binnenstad.

Mie Bogaerts is een kunstenares uit Heule die een jarenlange opleiding genoot aan de Kortrijkse Kunstacademie. Recent maakte Mie twintig bronzen beeldjes die ze nu integraal aan Stad Kortrijk schenkt. Deze zogenaamde Ziemie-beeldjes zijn ongeveer 20 cm groot en zullen doorheen de stad subtiel op verschillende locaties worden bevestigd. Bij elk beeldje hoort een gedicht dat toepasselijk is voor die locatie. Hiervoor werkt Mie samen met dichter Joris Denoo. 

In het college van burgemeester en schepenen van 22 juni werd de schenkingsovereenkomst goedgekeurd. Later dit jaar worden de Ziemies bevestigd op de 20 verschillende locaties en zal er een wandelroute worden uitgestippeld voor de Ziemie-toer.

Axel Ronse, schepen van Cultuur: “We nemen deze beeldjes heel graag in ontvangst en engageren ons om deze de komende jaren in Kortrijk tentoon te stellen. Ik ben onder de indruk van de creativiteit van Mie en Joris. De wandelroute zal de moeite waard zijn.”

Mie Bogaerts, kunstenares: “Zie je mij, vertaald naar Ziemie, is een brouwsel dat al een tijdje in mijn hoofd blijft spoken. Blij dat ik weldra met plezier de stad kan bekoren met mijn kleine wezentjes. Misschien springen ze toevallig in het oog, of moet je meer gericht gaan kijken. Vinden is de trofee na het zoeken. De Ziemies vertellen elk binnenkort een anekdote over een bepaald plekje in Kortrijk. Hou ze vooral in de gaten.”Meer nieuws uit de streek