Mobiele recyclagepunten werken goed

Mobiele recyclagepunten werken goed


Naast de groenkar vind je in Kortrijk ook een mobiel recyclagepunt. “Zo kan er dicht bij huis gesorteerd worden”, luidt het bij Stad Kortrijk.

“Door kleine spullen die weg mogen naar een mobiel recyclagepunt te brengen hoef je niet telkens tot aan het recyclagepark te gaan en is je afvalzak minder snel vol.” Sinds de invoering van de mobiele recyclagepunten bij de groenkar vinden steeds meer mensen de weg ernaartoe.

Iedereen die te voet, met de fiets of met een personenwagen afval aanvoert kan terecht op het mobiel recyclagepunt en bij de groenkar. Bestel- of aanhangwagens zijn er niet toegelaten. Reserveren hoeft niet.

Wat kan je meebrengen?

Kleine stukken hard plastiek, klein elektrisch materiaal, kleine metalen voorwerpen, kleine stukken vlas glas, isomo, CD’s, DVD’s, kurken, kleine houten voorwerpen kunnen gesorteerd worden in het recyclagepunt. Bij de groenkar kan je terecht met hard en zacht groenafval, maar niet met groenten- en tuinafval.

De punten waar de groenkar en het mobiel recyclagepunt van maart tot oktober van 15 tot 19.30 uur en in november en december van 15 tot 18 uur staan zijn parking Rietput en Tientjesstraat in Bissegem, Sint-Katharinastraat in Sente, parking Mimosa en parking Stade in Kortrijk, Olympiadeplein en Spinnersstraat in Marke, Nachtegaalstraat in Aalbeke en Kooigemplaats in Kooigem. Op maandagvoormiddag staat het mobiel recyclagepunt op de Graanmarkt in Kortrijk. Daar staat echter geen groenkar. De data wanneer je waar je afval kan deponeren vind je op www.kortrijk.be/afval



Meer nieuws uit de streek


Op vrijdagavond om 18 uur drukten Burgemeester …

Vier maanden is het inmiddels geleden dat …