Nieuw aanbod in stadsproject @llemaal Digitaal

Nieuw aanbod in stadsproject @llemaal Digitaal


Bij de Digipunten van de stad staan er al jaren vrijwillige computerassistenten klaar om alle digitale hulpvragen te beantwoorden. Hier kun je normaal gezien terecht met al je vragen over het gebruik van je smartphone, computer of tablet. Nu een bezoek aan een wijkcentrum tijdelijk niet meer kan en de publieksactiviteiten in de bib tot het minimum zijn beperkt, slaan de wijkcentra en de Bib van Kortrijk opnieuw de handen in elkaar. Via het stadsproject @llemaal Digitaal kunnen alle Kortrijkzanen nu online terecht met al hun digitale hulpvragen. Dit door nieuwe thematische ‘Digi-wadde’ infosessies en computerassistenten die mensen live bijstaan.

Digi-Wadde

Een Digi-Wadde is een online thematische infosessie voor de beginnende computer-, tablet- en/of smartphonegebruiker. Er wordt gewerkt rond een digitaal thema waarbij deelnemers achteraf vragen kunnen stellen.

In november en december zijn 9 sessies gepland, waaronder Leren internetbankieren, Muziek via internet, Hoe gebruik je het Thuisloket van de stad, Hoe kan ik veilig inloggen met ‘Itsme’, Hoe plaats ik foto’s op mijn gsm, hoe betaal ik veilig met de smartphone, … Een sessie duurt ongeveer een uur en is helemaal gratis. Via een eenvoudige en gebruiksvriendelijke videotoepassing kan je de sessie rechtsreeks (live) bij je thuis volgen.

Gratis inschrijven en deelnemen

Telefonisch inschrijven kan via het wijkcentrum van jouw keuze of via de webshop op www.kortrijk.be/digiwadde. Eenmaal ingeschreven, ontvang je de dag vooraf een link in je mailbox. Tien minuten voor de start van de online Digi-Wadde-sessie kan je al klikken op de link. De computerassistent is dan al aanwezig in het virtuele klaslokaal. De computerassistent helpt je verder op weg. Handig voor wie van thuis uit én op een eenvoudige manier digitaal wil bijleren.

Computerassistenten staan voor je klaar

Ook computerhulp blijft gegarandeerd in deze tijden, dankzij een groep van enthousiaste vrijwillige computerassistenten die online eerste hulp bieden bij digitale vragen. Surf naar www.kortrijk.be/digitafelonline en stuur je vraag via het invulformulier door. De computerassistenten helpen je online of nemen telefonisch contact met je op.

Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang en Allemaal Digitaal: “Net zoals met drempelbezoeken, opbelrondes en extra maaltijden aan huis zorgen deze digitale leersessies dat mensen ondanks de moeilijke periode toch de goede zorg en aandacht hebben die ze verdienen. De computerassistenten staan hen live bij in thematische infosessies en antwoorden verder, online of per telefoon, op al hun vragen. Mensen die nu minder overweg kunnen met laptop en smartphone hebben zo vlotter digitaal contact met hun familie en vrienden.”Meer nieuws uit de streek


Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry …

De Aalbeekse Liesbet Delvoye (23) kreeg de …