Nieuwe inrit Parking K in Zwevegemsestraat

Nieuwe inrit Parking K in Zwevegemsestraat


Copyright foto: Els Deleu

In oktober nog werd aangekondigd verschillende aanpassingswerken in de Zwevegemsestraat te voorzien om een aparte invoegstrook voor de inrit Parking K te bekomen. Op maandag 16 november werden deze werken beëindigd waardoor een vlottere inrit vanuit de Zwevegemsestraat in Parking K gerealiseerd werd. Hiervoor dienden vier parkeerplaatsen weggenomen te worden tussen de Pluimstraat en de inrit van de ondergrondse parking. Daarnaast werd het voetpad aangepast, klinkers weggenomen en nieuwe wegmarkeringen aangebracht. De werken werden uitgevoerd door NV Wegenbouw Ockier en kostten 20.000 euro.

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “Dit is een kleine ingreep met wellicht een groot effect. Door de extra rijstrook wordt het bestemmingsverkeer voor de parking gescheiden van het doorgaand verkeer op de kleine ring R36. Zo zou er in de toekomst minder file moeten zijn in de Zwevegemsestraat en de omgeving. In combinatie met de aanpassingen in de parking zelf wordt de bereikbaarheid hier echt verbeterd.”

Door de verbeterde inrit is er minder kans tot filevorming die zich voor de aanpassingswerken op piekmomenten in het weekend tot in de Oudenaardsesteenweg en omgeving liet voelen. De vraag voor aanpassingen in de Zwevegemsestraat werd reeds gesteld door Dominique Desmeytere, shoppingmanager van het winkelcentrum K.

Dominique Desmeytere, shoppingmanager winkelcentrum K: “De nieuwe, verbrede toegang is een volgende stap in een nog betere bereikbaarheid van K in Kortrijk. Dit, in aanvulling met de reeds eerder uitgevoerde werkzaamheden in de parking zelf, zal parkeren onder K in Kortrijk nog eenvoudiger maken voor wie met de wagen komt.”Meer nieuws uit de streek


De Aalbeekse Liesbet Delvoye (23) kreeg de …

Benno Sameyn (26) uit Kortrijk heeft net …