Nieuwe keuken az groeninge verzorgt tot 1000 maaltijden per dag

Nieuwe keuken az groeninge verzorgt tot 1000 maaltijden per dag


Zeker in een ziekenhuis is het belangrijk om lekker en gezond te eten. Dat is iets waar az groeninge veel aandacht aan schenkt. Daarom werd geïnvesteerd in een nieuwe centrale keuken, waar tot duizend maaltijden per dag worden klaargemaakt. De veertig keukenmedewerkers kunnen er op een vlotte en efficiënte manier werken, en de patiënten zijn verzekerd van een heerlijke maaltijd volgens hun voorkeur, met aandacht voor hun specifiek dieet.

140 variaties

Iets meer dan de helft van de patiënten geniet van de reguliere maaltijd, maar 45 procent heeft een aangepaste maaltijd nodig. Er zijn alles samen maar liefst 140 variaties mogelijk, van vegetarisch en veganistisch over zoutarm en zoutloos tot maaltijden met gemalen vlees en tal van andere mogelijkheden. Al die maaltijden bereiden en de juiste maaltijd bij de juiste patiënt krijgen, is een logistiek hoogstandje. Alles in de nieuwe keuken is erop voorzien om dat proces zo vlot mogelijk te laten verlopen.

De keuken bevindt zich in het CLT-gebouw. CLT staat voor Catering, Logistiek en Techniek. Het CLT-gebouw staat naast het hoofdgebouw maar is via ondergrondse gangen verbonden met het ziekenhuis. Het hele gebouw is uitgerust met een automatisch klimaatsysteem, waardoor het warm genoeg blijft in de winter en fris in de zomer. Dat is belangrijk voor de voorraadkamers met bijvoorbeeld droge voeding.

“Het keukenteam kan nu gebruik maken van de nieuwste, moderne technologieën, van computergestuurde braadsleden tot kookdouches”, verduidelijkt facilitair manager Patrick Meyvaert.  “Zo kunnen we efficiënt werken, in dienst van de patiënten.”Meer nieuws uit de streek