Nu ook Blue-bikes aan station Harelbeke

Nu ook Blue-bikes aan station Harelbeke


Copyright foto: blue-bike.be

Stad Harelbeke en Blue-bike openden op 19 oktober een nieuwe Blue-bikelocatie aan het station van Harelbeke. Blue-bike plaatste in totaal twaalf deelfietsen aan het station. Op die manier kunnen pendelaars die naar Harelbeke reizen op de fiets overstappen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing. Om het gebruik van de blauwe deelfiets te stimuleren, loopt momenteel een sms-actie waarmee reizigers een gratis proefrit kunnen verzilveren. Die gratis rit kan ook in Harelbeke gebruikt worden.

Schepen van mobiliteit Tijs Naert is tevreden met het nieuwe vervoersmiddel in Harelbeke: “Dankzij de komst van de Blue-bikes kan de openbaar vervoergebruiker nu ook vlot vanaf station Harelbeke tot op de eindbestemming raken. Met een tussenkomst van de stad Harelbeke en de Vlaamse Overheid betaalt een Blue-bikeabonnee in Harelbeke slechts 1,15 euro per rit van maximaal 24 uur.”

De komst van de nieuwe locatie is niet alleen welkom voor openbaar vervoergebruikers, het is ook een duurzame keuze. Blue-bike zorgt voor minder druk op zowel het lokale als het bovenlokale autowegennet, want uit onderzoek blijkt dat zo’n 28 % van de ritten voordien autoverplaatsingen zijn. Pre-corona zag Blue-bike zijn gebruikscijfers sterk toenemen, de ritten groeiden bijvoorbeeld met 24 % in 2019. Dat maakt van Blue-bike een duurzame mobiliteitsoplossing.

Wie nog geen abonnee is en Blue-bike eerst wil uitproberen alvorens een lidmaatschap af te sluiten, kan momenteel snel en eenvoudig een gratis proefrit aanvragen dankzij de tijdelijke sms-actie met steun van de Vlaamse overheid. Dat kan door BLUEBIKE te sms’en naar 3310 (0,15 euro per verzonden sms, 0,00 euro per ontvangen sms). Hierna ontvangt de gebruiker meteen een 10-cijferige code per sms. Met de code kan de gebruiker eenmalig een Blue-bike ontlenen op een locatie naar keuze. De code is twee maanden geldig voor een rit van maximaal 24 uur. Alle info op www.blue-bike.be/sms.

Over Blue-bike

Het fietsdeelproject Blue-bike werd in 2011 opgestart met als doel de combinatie openbaar vervoer en fiets te faciliteren. In 2019 werden ruim 276.000 Blue-bike ritten gemaakt vanuit 65 uitleenlocaties. Uit onderzoek blijkt dat 93 % van deze ritten in combinatie met het openbaar vervoer gebeuren en dat bovendien 28 % van deze ritten voordien met de wagen werden gemaakt.

Blue-mobility (met aandeelhouders De Lijn, Fiets&Werk en OWT) verhuurt Blue-bikes aan ruim 20.000 abonnees. Gebruikers kunnen met een Blue-bikekaart of via een ‘Mobility-as-a-service’ platform zoals Olympus Mobility een Blue-bike ontlenen op alle locaties. De Vlaamse Overheid steunt het project in samenwerking met lokale overheden door middel van een tussenkomst in de ritprijs (1,15 euro in plaats van 3,15 euro). Ethias zorgt voor een unieke pechbijstand voor alle Blue-bikegebruikers.Meer nieuws uit de streek