Omruiling oude afvalzakken pas vanaf maart 2021

Omruiling oude afvalzakken pas vanaf maart 2021


Tussen 1 en 31 maart kunnen Kortrijkzanen de oude witte afvalzakken per stuk of pak inruilen in de wijkcentra tegen betaling van de meerprijs. Niet vanaf 1 december dus, zoals eerder gecommuniceerd. Het inruilen is even uitgesteld door de coronamaatregelen.

De onthalen in de wijkcentra krijgen iedere dag heel wat inwoners over de vloer met een variatie aan hulpvragen. Door de omruilactie voor afvalzakken in december op te starten, vreest de stad onnodig lange wachtrijen. Dit willen ze in deze tweede coronagolf vermijden. De stad besliste daarom dat inwoners van Kortrijk hun oude restafvalzakken pas kunnen omruilen vanaf 1 maart 2021 en dat een hele maand lang. De openingsuren van het wijkcentrum in je buurt kan je raadplegen via www.kortrijk.be/wijkteams of bel 1777.

Sinds september zijn de nieuwe, grijze restafvalzakken in gebruik. Je kan de nieuwe zakken onder andere in de wijkcentra per stuk aankopen. De stedelijke diensten halen nog tot eind november de oude witte afvalzakken op. Vanaf 1 december moet je in Groot-Kortrijk de nieuwe afvalzakken buiten plaatsen.Meer nieuws uit de streek


Door de coronamaatregelen met meer telewerk en …

Op de Brussels Beer Challenge 2020 viel …