“Ondernemen en problemen oplossen”

“Ondernemen en problemen oplossen”


Jean-Philippe Vrijghem is de laatste maanden meer dan eens in de actualiteit verschenen met leuke en ludieke acties die een glimlach op ons gezicht toverden in deze vreemde coronatijden. Als geboren en getogen Kortrijkzaan vindt de 19-jarige Jean-Philippe het immers ontzettend belangrijk om van zijn geliefde stad een warme plek te maken voor iedereen!

“Kortrijk is een prachtige stad met zoveel mooie plekjes. Enkele van mijn persoonlijke favorieten zijn het Museum 1302, het historische stadhuis, het belfort en de Broeltorens. Maar er zijn ook verschillende mooie plekjes die nog niet zo gekend zijn bij het grote publiek, zoals De Rozentuin, Tonte Kapel in Kooigem en Stadsgroen Marionetten. Of je graag cultuur en geschiedenis opsnuift of liever van rust houdt: in Kortrijk is er voor iedereen iets! Het is bovendien een stad vol opportuniteiten om je zowel als student of als ondernemer te ontwikkelen.”

Een ondernemende student; dat is wel het minste wat we van Jean-Philippe kunnen zeggen. “De drive om anderen te helpen, is er omdat ik een ondernemend iemand ben vol ambitie. Mijn visie is, dat als je iets wil realiseren, je er 200% voor moet gaan en er rotsvast in moet geloven dat het zal lukken. Stilzitten en toekijken is niks voor mij. Actie ondernemen om problemen op te lossen, zo ben ik dan wél weer.”

“Ik heb verscheidene acties opgestart omdat het zeer belangrijk is dat we elkaar optimaal steunen in deze moeilijke tijden. Zo ging ik boodschappen doen voor anderen om ervoor te zorgen dat mensen die tot de risicogroep behoren, geen onnodige risico’s moesten nemen en zich dientengevolge zo veilig mogelijk konden houden. Dit concept wil ik doortrekken, want zelfs al was van corona geen sprake geweest, het is belangrijk om onze zwakkere medemensen te helpen”, legt hij uit.

Een van de bekendste acties was #jpstyle, die heel wat bijval kende. “De #jpstyle was een hippe manier om iedereen op te roepen hun mondmasker te dragen. Het deed me veel plezier te zien dat dit goed aansloeg en dat heel wat bekendheden hieraan deelnamen, zelfs in de Verenigde Staten en Australië. De T-shirtactie heb ik opgezet om AZ Groeninge en het personeel ginds een hart onder de riem te steken voor de inzet die ze al maanden leveren. Er komen zeker nog acties, maar die zal ik nog niet bekendmaken”, lacht Jean-Philippe.

“Maar voor jullie wil ik wel vooruitblikken op enkele initiatieven die ik later dit jaar op gang zal trekken. Deze winter zal ik bijvoorbeeld warme truien laten maken en terug een deel aan het ziekenhuis  schenken. Verder wil ik voor mensen die het financieel moeilijk hebben een actie op poten zetten tijdens de kerstperiode. Vervolgens ben ik volop bezig met het opstarten van een initiatief om onze lokale ondernemers te steunen. Zij zijn het kloppend hart van onze economie en moeten deze periode zien te overleven. Er zitten immers heel wat mensen bij die hun hart en ziel in hun bedrijf steken en enorme kwaliteiten hebben!”Meer nieuws uit de streek


Op vrijdag 14 augustus vond in Kortrijk …

Op zaterdag 12 september vinden in Sportcampus …