Ontbrekend vakje Monopoly Kortrijk is bekend

Ontbrekend vakje Monopoly Kortrijk is bekend


Vorige week werd aangekondigd dat Kortrijk een eigen versie van het bordspel Monopoly krijgt. Deze uiterst gelimiteerde uitgave zal pleinen, straten en gebouwen uit de stad bevatten. Maar ook de Kans- en Algemeen Fonds-kaartjes zullen in een Kortrijks jasje worden gegoten.

Één vakje van het Monopolybord werd echter nog niet ingevuld. De inwoners kregen de kans om hun favoriet te kiezen uit een 10-tal opties. Die stemronde is afgelopen sinds vannacht én de stemmen zijn geteld!

Uiteindelijk werden er meer dan 18.000 stemmen verzameld in een week tijd.

Het werd al na de eerste stemdag duidelijk dat het een tweestrijd zou worden tussen de Tinekesfeesten en het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Na verschillende oproepen om te stemmen van zowel de Tinekesfeesten als KV Kortrijk, werd er een paar keer van leidersplaats gewisseld.

Het Guldensporenstadion van KVK won uiteindelijk met het kleinste verschil van de Tinekesfeesten in Heule. Gezien het minieme verschil en de enorme strijdlust van de Tinekesfeesten (en hun achterban) hebben de makers beslist om ook Tineke van Heule een vakje te geven op het Monopoly spelbord.

Samen zijn het Guldensporenstadion KV Kortrijk en de Tinekesfeesten goed voor zo’n driekwart van alle stemmen. De eerste achtervolger op ruime achterstand is Parc Saint-Georges met net geen 10% van de stemmen. Op de vierde plaats vinden we de Sinksenfeesten en het Marktplein van Kooigem sluit de top vijf.

Bovendien werd Monopoly Kortrijk heel warm onthaald door de inwoners. De voorverkoop schoot als een komeet de lucht in. Vooruitbestellen is nog steeds mogelijk via www.MONOPOLYKORTRIJK.be. Het spel zal tegen de feestdagen beschikbaar zijn in verschillende winkels in Kortrijk, waaronder Delhaize.Meer nieuws uit de streek


Met Fietseluren (her)ontdek je op een ludieke …