Opening nieuwe vestiging van dagcentrum Het Portiek

Opening nieuwe vestiging van dagcentrum Het Portiek


Maandagvoormiddag 19 oktober werd het nieuwe dagcentrum voor mensen met jongdementie van vzw De Korenbloem in gebruik genomen.

Binnen een pilootproject zorg waar vzw De Korenbloem in 2012-2013 geselecteerd werd, werden al heel wat stappen gezet. In november 2015 werd een dagcentrum voor mensen met jongdementie opgericht. Het kreeg de naam ‘Het Portiek’ en was gevestigd in de Sint-Sebastiaanslaan in Kortrijk. In februari vorig jaar werd een totaalproject voor jonge mensen met dementie opgericht op het Sint-Jansplein. Ook dit kreeg de naam ‘Het Portiek’. Er zijn 4 woningen voor telkens 10 gebruikers en ook een mandelzorgflat en zorgstudio’s. Het dagcentrum in dat gebouw werd tijdelijk gebruikt door andere dagcentra van De Korenbloem. Begin oktober verhuisden dagcentra De Pergola en Het Landhuis naar de nieuwbouw in de Stasegemsestraat, waar ook woonzorgcentrum De Pergola de deuren opende. In de Pergola zijn er naast het dagcentrum ook vier woningen voor telkens 8 gebruikers die er kleinschalig wonen. Er zijn ook vier ruime mantelzorgflats of zorgflats waar zorg en begeleiding mogelijk zijn indien nodig.

Warm welkom

Nu de nieuwbouwprojecten op de site van De Korenbloem klaar zijn, kon het dagcentrum De Pergola zich nu ook huisvesten op de site van de Korenbloem. Vorige week werden nieuwe meubels geleverd en werd het dagcentrum gezellig aangekleed. Ook de mantelzorgers droegen hiertoe hun steentje bij.

Maandagmorgen na het ontbijt werden de deuren van de villa in de Sint-Sebastiaanslaan officieel gesloten. De bewoners kwamen met hun familie en begeleid door Marino Punk te voet naar het Sint-Jansplein, waar ze een warm welkom kregen.

Dagverzorgingscentrum Het Portiek omvat een living en een keuken waar veel prikkels zijn, maar er zijn ook prikkelarme ruimtes om tot rust te komen. 15 mensen met jongdementie kunnen er tegelijkertijd opgevangen worden. De gebruikers komen er één of meerdere dagen per week. De ontspanningszaal is verbonden met dienstencentrum De Villa.Meer nieuws uit de streek


Op vrijdagavond om 18 uur drukten Burgemeester …

Vier maanden is het inmiddels geleden dat …