Pascal Verbeken te gast in Het Penhuis

Datum Event: 04/10/2020

Pascal Verbeken te gast in Het Penhuis


Copyright foto: Michiel Hendryckx

Op zondag 4 oktober is Pascal Verbeken te gast in Het Penhuis. Pascal Verbeken is schrijver en scenarist. Hij studeerde Germaanse filologie. Hij staat bekend als een groot Walloniëkenner. Hij schreef onder meer Arm Wallonië, Grand Central Belge, Duistere wegen, Tranzyt Antwerpia, Miavoye, Brutopia en tv-scenario’s als 100 Jaar Vooruit.

Zijn boeken stonden op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs, de shortlists van de ABN Amro bank Prijs voor non-fictie en de VPRO Bob den Uyl Prijs voor het beste reisboek. Met Arm Wallonië won hij de M.J. Brusseprijs voor het beste journalistieke boek. Afgelopen jaar leverde hij zijn topwerk af: Brutopia. In dit boek volgt hij het spoor van de dromenjagers. Hij leidt de lezer op meesterlijke wijze door de geschiedenis van de Brusselse dromen en legt zo de hedendaagse ziel bloot van deze mysterieuze stad.

Gastheer Dirk Vandenberghe is journalist en communicatiedeskundige. Hij is recensent voor de literaire periodiek Ons Erfdeel. Op de Lage Landen – webstek behandelt hij de literaire debuten in de rubriek ‘De Eerste Keer’. Daarnaast levert hij geregeld bijdragen aan periodieken. Hij is eveneens mederedacteur van het Stadsmagazine Kortrijk en coördinator van het magazine ‘Sien – meer voor mensen met minder’.

Pascal Verbeken komt langs op zondag 4 oktober, om 10.30 uur. Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur. Ben je jonger dan 26, dan betaal je 5 euro. Er is een drankje inbegrepen in de prijs. Reserveren kan via Ticketservice Kortrijk. Meer info krijg je via bibliotheek@kortrijk.be of www.kortrijk.be/hetpenhuis.Meer nieuws uit de streek