Prinses Delphine bedankt Rode Kruis-vrijwilligers

Prinses Delphine bedankt Rode Kruis-vrijwilligers


Copyright foto Els Deleu

Elke Rode Kruisafdeling kreeg onlangs een replica van een kunstwerk van prinses Delphine, die ook kunstenares is. Daarmee wil ze elke vrijwilliger bedanken voor zijn/haar niet-aflatende inzet van de voorbije weken en maanden.

In het Rode Kruis in Kortrijk kreeg het kader met de replica een mooi plaatsje in het ontmoetingslokaal. “Het originele kunstwerk van Delphine Boël bevindt zich op het hoofdkantoor van het Rode Kruis in Mechelen. De prinses heette bij het maken van het kunstwerk nog Delphine Boël.

“De Covid-19 periode was al een intense periode voor velen en daarom is een bedanking meer dan aan de orde”, luidde het in een bijhorende brief. “Naast bedanken heeft het kunstwerk als doel de herinnering aan de intense periode tijdens de strijd tegen het coronavirus levend te houden én iedereen hoop te geven voor de toekomst, want de crisis is nog niet voorbij.”

Volgens de kunstenares zit er een mooie symboliek achter het werk: zij beschouwt het rode kruis in het midden van het werk als een steen in water die uitdijende cirkels van liefde teweeg brengt. Het weerspiegelt het effect en de impact die Rode Kruis Vlaanderen heeft op de maatschappij, een effect dat volgens prinses Delphine nog meer zichtbaar en groter wordt tijdens een gezondheidscrisis als deze veroorzaakt door het coronavirus. “Door de inzet van duizenden hulpverleners werden heel veel mensen geholpen, kon de zorgsector het hoofd boven water houden en kon de overheid rekenen op een trouwe partner bij het managen van deze gezondheidscrisis.”Meer nieuws uit de streek


Binnenkort start in Sint-Amandsbasisschool Zuid de realisatie …

Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry …