Tentoonstelling Stimulans20 gaat van start

Tentoonstelling Stimulans20 gaat van start


Copyright foto: vzw Stimulans Kortrijk

De vzw Stimulans Kortrijk organiseert, in samenwerking met Stad Kortrijk, tweejaarlijks een wedstrijd en een tentoonstelling voor jonge kunstenaars. Kersvers talent herkennen en erkennen is het opzet. De 56 werken worden nog tot midden augustus gratis tentoongesteld in Kortrijk 1302 en de Paardenstallen. 

69 kunstenaars dienden dit jaar een digitaal dossier in. De jury was van bij de eerste ronde aangenaam verrast door de hoge artistieke kwaliteit van de inzendingen. Na rijp beraad werden 49 inzendingen geselecteerd voor een fysieke presentatie in de Paardenstallen tijdens een tweede ronde. Finaal werden 27 kunstenaars geselecteerd, met 56 werken. 

Naast het toekennen van de ‘Prijs van de Stad Kortrijk’ en Eervolle vermeldingen, worden dit jaar twee extra prijzen toegekend, namelijk de ‘Prijs Proximus’ en de ‘Prijs Be-Part’.

De tentoonstelling loopt van 27 juni tot en met 16 augustus. Van donderdag tot en met zondag, telkens van 14 tot 18 uur. Een bezoek is gratis. Reserveren is verplicht via www.stimulanskortrijk.be

Op zaterdag 4 juli om 15 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Bij mooi weer in de tuin van Broelkaai 6, bij minder goed weer wordt uitgeweken naar Budascoop.Meer nieuws uit de streek