Textielhuis weeft aan nieuwe toekomst als esports center

Textielhuis weeft aan nieuwe toekomst als esports center


Net voor de zomer van 2019 kondigde Leiedal trots de aankoop van het Textielhuis en aanpalende hoekpand in hartje Kortrijk aan. De ambitie? Kernversterking door economische, culturele en recreatieve activiteiten te verweven. Nu, net geen jaar later, krijgt het Textielhuis met even gepaste trots al een innovatieve invulling. Outplayed trekt er vanaf oktober in met een esports- en gaminghub.

Een sterke kern doorweven van innovatie

In februari van dit jaar sloegen Leiedal en Hangar K de handen al in elkaar voor het hoekgebouw dat werd omgedoopt tot K-orner. Leiedal creëert ruimte om te ondernemen, Hangar K biedt jonge starters onderdak: een strategische samenwerking waardoor K-orner nu al de hoeksteen en werkplek is van een aantal innovatieve starters.

Enkele maanden later krijgt nu ook de benedenverdieping van het Textielhuis een innovatieve invulling. Begin dit jaar deed Outplayed een beroep op Intercommunale Leiedal om te helpen in hun zoektocht naar ruimte. Leiedal verkoopt immers niet alleen bedrijventerreinen, de intercommunale zet ook steeds meer in op trajectbegeleiding. Leiedal vond de oplossong voor Outplayed, met ruimte op de benedenverdieping van het Textielhuis. Die beslaat 300 m² en de overeenkomst geldt al zeker voor een jaar. De intercommunale staat in voor de basisvoorzieningen, Outplayed neemt de inrichting voor zijn rekening.

Outplayded: sterk gespeeld

Esports is het competitief spelen van games op computer, console en mobiele toepassingen. Het is een wondere wereld waar zaakvoerders Steven Vander Paelt en Robin Ollevier de Kortrijkzaan in willen meenemen. Ze bundelen nu hun krachten en kennis van gaming, marketing, horeca en eventmanagement met de opening van het eerste esports center in België. Outplayed wordt een esports- en gaminghub waar jongeren en studenten in een gecontroleerde omgeving én op een sociaal verantwoorde manier samen hun esportieve lusten bot kunnen vieren. Bij Outplayed zul je live op het grote scherm je favoriete teams en streamers kunnen aanmoedigen, je vrienden ‘outplayen’ in de nieuwste games en na afloop chillen in de bar.

Timing

Outplayed start in oktober me de inrichting van het Textielhuis, met respect en waardering voor het bestaande interieur. Voor dat interieur zoeken ze de perfecte balans tussen de historiek en de toekomst van Kortrijk, om de bezoekers een totaalbeleving te kunnen bieden. De echte opstart komt er in januari, met een pop-up met 20 pc’s, racesimulators en een streamingkamer. Op grote schermen in de esports bar zal voornamelijk (Belgische) esports- en gamingcontent te zien zijn. Het wordt de gedroomde venue om samen esports te beleven. Op termijn wil Outplayed een volwaardig esports center uitbouwen, met naast de gameruimte en bar ook een arena voor 500 toeschouwers, verschillende trainingsruimtes voor teams en enkele hoogstaande streamingkamers. Waar dat moet komen, is vandaag nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat Outplayed continuïteit zoekt, en ook daar zal Leiedal instaan voor trajectbegeleiding.

Esports, een ploegsport

Wie wil meeschrijven aan het Outplayed-verhaal of kans wil maken om de beste gamer van Kortrijk te worden, kan dat al door een dagpas te boeken of een abonnement te nemen. Dit is een tijdelijke actie, dus wees er snel bij!

Publiek-private samenwerking voor de renovatie van de panden

Voor de renovatie en vernieuwbouw van het Textielhuis en aanpalende panden op de hoek van de Jan Persijnstraat zal Leiedal uiterlijk begin volgend jaar een oproep lanceren voor een publiek-private samenwerking. Dit heeft tot doel de dynamiek en belevingswaarde van deze bijzondere plek in de stad te versterken.Meer nieuws uit de streek