Tuin OC De Vonke ontsloten via nieuwe toegang

Tuin OC De Vonke ontsloten via nieuwe toegang


Op 19 oktober besliste het stadsbestuur om een nieuwe toegang te realiseren naar OC De Vonke. Het poortgebouw werd vroeger gebruikt om het OC te bereiken via de Zeger van Heulestraat. Door de verkoop van het poortgebouw was er nood aan een nieuwe toegangsweg. De werken starten halverwege december en zijn vermoedelijk klaar tegen eind januari.

Toegang voor minder mobiele personen en leveringen

Deze nieuwe toegang is voornamelijk van belang voor logistieke leveringen aan het OC. Ook mensen die minder mobiel zijn, kunnen het OC betreden langs deze weg. De hoofdtoegang voor het publiek zal nog steeds via het Lagaeplein zijn.

Arne Vandendriessche, schepen van Gebouwen: “Als rasechte Heulenaar weet ik dat deze nieuwe toegang van groot belang is voor de goede werking van OC De Vonke. Door de verkoop van het poortgebouw moest er gebruik gemaakt worden van herassen om de toegang via de Zeger van Heulestraat tot het OC te kunnen afsluiten. Niet bevorderlijk voor het straatbeeld dus. Met de nieuwe toegang zal er een degelijke en propere poort komen. Ook het groen en de verharding tussen de straat en het OC zullen onder handen genomen worden, wat een frisse en moderne aanblik zal geven aan De Vonke. Bovendien krijgen de verenigingen en het OC zo een mooie tuin waar ze activiteiten kunnen organiseren.

“OC De Vonke is de cultureel-sociale ontmoetingsplaats in Heule. Een plek waar talloze initiatieven van deze levendige en ondernemende deelgemeente onderdak vinden. Ik ben dan ook heel opgetogen dat de toegangsweg via de Zeger van Heulestraat worden aangelegd. Het groen en de tuin zorgen voor een opfrissing en bieden mogelijkheden tot buitenactiviteiten”, vertelt Stephanie Demeyer, schepen van OC’s en Deelgemeenten.Meer nieuws uit de streek


Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry …

De Aalbeekse Liesbet Delvoye (23) kreeg de …