Verklaring wettelijk samenwonen kan nu digitaal

Verklaring wettelijk samenwonen kan nu digitaal


Kortrijkzanen die zich willen laten registreren als wettelijk samenwonenden kunnen dat voortaan digitaal. Een afspraak maken in het stadhuis hoeft vanaf vandaag niet meer.

Vanaf nu vul je digitaal een aanvraagformulier in op de website van de stad en onderteken je via e-ID. Na het uploaden via de website wordt het dossier behandeld door de stadsdienst. Indien aan alle voorwaarden is voldaan, wordt het wettelijk samenwonen geregistreerd in het rijksregister. De kersverse wettelijk samenwonenden ontvangen hiervan een bevestigingsmail. Indien er toch nog bijkomende vragen of documenten nodig zijn, neemt de stadsdienst contact op met de aanvragers om af te spreken wat er nog moet gebeuren. Het formulier en alle info vind je op www.kortrijk.be/thuisloket bij de knop ‘wettelijk samenwonen’ of op www.kortrijk.be/samenwonen.

Daarnaast kan het wettelijk samenwonen ook nog steeds worden geregistreerd via afspraak in het stadhuis.

Stephanie Demeyer, schepen van Burgerzaken: “We blijven inzetten op de digitalisering van onze dienstverlening. Dit zorgt voor een snellere verwerking en minder papierwinkel. Kortrijkzanen kunnen zich nu op elk moment van de dag laten registreren als wettelijk samenwonenden. Ze hoeven de verplaatsing naar het stadhuis ook niet meer te maken. Wat zeker in deze coronatijden een voordeel is.”Meer nieuws uit de streek


Binnenkort start in Sint-Amandsbasisschool Zuid de realisatie …

Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry …