Vrijwilligers ontmoetingscentra slaan handen in elkaar voor zomerprogrammatie

Vrijwilligers ontmoetingscentra slaan handen in elkaar voor zomerprogrammatie


In normale omstandigheden kunnen de Kortrijkzanen in de zomerperiode kiezen uit een ruim aanbod van private initiatieven. Dit jaar organiseren de vrijwilligers van de nieuwe OC-raden en de medewerkers van de OC’s een aantal activiteiten waar beweging, kunst en kinderen centraal staan.

Dankzij deze inspanningen kunnen zowel jong en oud genieten van leuke activiteiten dicht bij huis. Uiteraard houden de initiatiefnemers rekening met de veiligheidsvoorschriften. Ze laten een beperkt aantal inschrijvingen toe en nemen maatregelen in verband met de geldende hygiënevoorschriften.

Ruth Vandenberghe, schepen van Deelgemeenten: “De vernieuwde OC-raden zorgen voor een zomerse wind in de deelgemeenten. Met enkele toffe activiteiten dicht bij huis brengen ze inwoners samen.”

Zomer in Marke

Tijdens de zomermaanden kan de Markenaar een aantal fijne zondagnamiddagen beleven in Marke. Hou de website in de gaten voor updates, alle info vind je ook op www.kortrijk.be/zomer-in-marke

– Op zondag 5 juli kunnen gezinnen deelnemen aan de gezinssporthappening. Je kan er kennismaken met enkele toffe sportdisciplines o.a. speerwerpen, verspringen, basketbalvaardigheden. Wijkcentrum ’t Cirkant, OC Marke, de Atletiekbeweging Marke, voetbalclub KFC Marke, Basketbal Olympos Marke, Volley Marke Webis, Volley Mardavo en Sportplus staan in voor de organisatie. Inschrijven vooraf is noodzakelijk: wijkcentrum ’t Cirkant, Hellestraat 6, 056 24 08 25 of wijkteam.marke@kortrijk.be. Deelname is gratis.

– Stad Kortrijk organiseert ook openluchtcinema’s in de deelgemeenten. Op onderstaande data ben je welkom in het park van het OC Marke om te genieten van deze films. Reserveer je stoeltje voor jou en je gezin of vrienden via www.uitinkortrijk.be.

Vrijdag 7 augustus om 21 uur: Le vélo de Ghislain Lambert
Zaterdag 8 augustus om 21 uur: Yesterday

– Zondag 9 augustus vanaf 9 uur organiseert Natuurpunt ’t Schrijverke i.s.m het OC Marke een wandelzoektocht Groen geMARKEerd, langs de grenzen van Marke. Een grote wandeling (15 km) brengt je in een lus rond de Markse groene grenzen. Er zijn ook kleinere lussen voorzien (7 en 3,3 km). Een gratis wandelbrochure begeleidt jou met weetjes en vragen voor onderweg. Inschrijven kan de dag zelf, vanaf 9 uur aan het loket van het OC. Deelnameprijs 2 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

– Zondag 16 augustus van 14 tot 17 uur staat veilige mobiliteit centraal in Marke. Wielerclub Marke organiseert samen met het OC: Fietsding. De centrumstraten worden een fietsparadijs. Kom en breng je fiets mee om tussen alle andere gekke tot knotsgekke twee- tot meerwielers te genieten van de straat. Er is een behendigheidsparcours en er zijn go-carts. Tot september loopt ook een Street-art project rond fietsen in de Markse straten. De fietsstraten worden voor de gelegenheid afgesloten met toezicht.

– Zondag 23 augustus vanaf 11 uur organiseren de Kunstkring Joost Declerq en het Vrij atelier: klein MONT MARKE. Dit is een creatieve dag waarbij jong en oud kan deelnemen aan activiteiten van AQ-Crea. Kinderen kunnen er bovendien genieten van Circus Remenos. De activiteit is vrij toegankelijk.

– In het weekend van 22 en 29 augustus kunnen kinderen en hun ouders deelnemen aan de ochtendwandelingen in het kader van Spinrag. Geniet tijdens de wandeling van theater in het Stadsgroen Marionetten. In het kader van Spinrag Overzomert organiseert OC Marke en Schouwburg Kortrijk vier ochtendlijke theaterwandelingen met als titel Dauw, in het groen van de Marionetten aan de rand van Marke. Tickets: 14 euro / 8 euro (-16). Reservatie is verplicht via www.spinrag.be.

– In juli en augustus kan je deelnemen aan een leuke wandelzoektocht in de wijk Rodenburg. Ga op wandel in de mooie Rodenburgwijk aan de hand van gps-coördinaten en ontdek een stukje geschiedenis. Meer informatie over deze activiteit: wijkteam.marke@kortrijk.be of 056 24 08 25.

Zomer in Bissegem

Ook in Bissegem kan je tijdens de zomer terecht voor leuke activiteiten:

Grasperitief: tijdens enkele zondagen in juli en augustus kan je op het grasveldje aan het ontmoetingscentrum terecht voor een aperitiefje, optredens en animatie. De Bissegemse verenigingen en wijkcomités werken hiervoor samen. Inschrijven is noodzakelijk. Om alles veilig en vlot te kunnen organiseren is er een deelnemersbeperking van 100 personen. Alle info en inschrijven vind je op de website www.kortrijk.be/grasperitief.

– Op 12 juli van 11 tot 14 uur: Heemkundige Kring en Reuzengilde organiseren een aperitief aan OC Troubadour met optreden van Marino Punk, kinderanimatie door een clown en de presentatie van de nieuwe look van reuzin Minneke.

– Op 19 juli van 11 tot 14 uur: de nieuwe OC-raad organiseert een aperitief in en rond OC Troubadour met muziek van Stella & Louise rond de van Bissegem afkomstige Sabien Lesage. Een band brengt muziek van de jaren ’80. Kinderen kunnen bellen blazen met circusartiest De Sven.

Openluchtcinema’s op het grasveld aan OC De Troubadour. Reserveren noodzakelijk via www.uitinkortrijk.be.

Op vrijdag 14 augustus om 21 uur: film Ford vs Ferrari
Op zaterdag 15 augustus om 21 uur: Bad Boys For Life

– Op zondag 23 augustus van 14 tot 17uur: Edelweiss en straatcomité BBB organiseren een aantal activiteiten met o.a. een gezinszoektocht. Vertrek aan OC Troubadour.

– Op zondag 30 augustus worden de Bissegemnaren uitgenodigd voor een picknick met aperitief van het huis in en rond OC Troubadour. Een band zorgt voor Franse chansons.

Zomer in Bellegem

Op 9 en 16 augustus kan je terecht voor een aperitiefmoment tussen 11 en 14 uur aan OC Bellegem. Er is plaats voor 100 deelnemers (vooraf inschrijven!). Voor een kleine bijdrage ontvang je een hapje en/of een drankje .Meer nieuws uit de streek