Vuilbakjes langs de Leie

Vuilbakjes langs de Leie


Om van Kortrijk de netste stad van Vlaanderen te maken, heeft de stad Proper & Ko gelanceerd, met tal van acties. Zo worden extra vuilbakjes geplaatst waar nodig. De oevers van de Leie zijn zo’n plaats. Het jaagpad is een druk gebruikte verbinding voor woon-werkverkeer en recreatie. Met deze ingreep ondersteunt het stadsbestuur indirect ook de vrijwilligers van Kortrijk Kraaknet en Mooimakers. Dit zijn inwoners die zelf de handen in elkaar slaan om het afval in hun straat, buurt of plein op te ruimen.

Activiteiten zoals lopen, wandelen, fietsen, skeeleren, … zijn topactiviteiten langs de Leie. Door het plaatsen van vuilbakjes krijgen passanten de mogelijkheid geven om hun lege blikjes, papiertjes en afval op de juiste plek achter te laten. De stad besliste daarom om drie vuilbakjes te plaatsen langs het jaagpad Bissegem-Kortrijk. Er werd ook één vuilbakje geplaatst niet ver van het Albertpark op het jaagpad in de richting van Harelbeke.

De locaties

Er werd kozen voor onderstaande locaties:

– Aan de zitbank ter hoogte van Hoeve Ter Kerpel

– Aan het rust-picknickplekje op het einde van de Vrije Aardstraat

– Aan de zitbank ter hoogte van de Neerbeekstraat

– Aan de kruising van de G. Gezellewandeling en de Sint-Elooisdreef

De stadsmedewerkers van het team Nette Stad zullen de vuilbakjes dagelijks ledigen. Na de zomerperiode zal het gebruik geëvalueerd worden: Staan ze op de juiste plaats? Worden ze op de goede manier gebruikt? Wat zijn de ervaringen van de stadsmedewerkers?Meer nieuws uit de streek