Wekelijkse markt komt naar Marktplein op 5 november, maar zonder toeters en bellen

Wekelijkse markt komt naar Marktplein op 5 november, maar zonder toeters en bellen


Ook de wekelijkse markt kent een impact door de verstrengde coronamaatregelen die vorige week vrijdag werden afgekondigd door het Overlegcomité. De terugkeer van de markt naar het Marktplein gaat wél door, al is het in afgeslankte formule en zonder de toeters en bellen.

“Enkel marktkramen met essentiële producten kunnen opgesteld worden”, licht burgemeester Alain Top toe. “Dat betekent dus alle kramen die voeding, dierenvoeding, kledingstoffen en bloemen of planten verkopen. We beseffen dat het geen ideaal scenario is voor de terugkeer van de markt, maar moeten er alles aan doen om te waken over de gezondheid van onze bevolking. De verhuis uitstellen was geen optie meer, het zou te verwarrend werken na alle promotie die we voerden om de terugkeer aan te kondigen.”

Toch laat de stad niets aan het toeval over. Er komt een gesloten wandelcircuit op de markt met duidelijke in- en uitgangen waar bezoekers verplicht worden de handen te ontsmetten. Zonder mondmasker kan je het terrein niet op en de bezoekers wordt gevraagd hun bezoek aan de markt zo kort mogelijk te houden, zodat er geen lange wachtrijen aan de ingangen staan. Stewards staan ter beschikking van minder mobiele mensen om ze te helpen met het dragen van de boodschappen en gemachtigd opzichters helpen mensen oversteken op de N43.

Festiviteiten voor de terugkeer werden allemaal afgelast. Schepen van economie Kathleen Duchi: “Alle animatie werd vorige week al afgezegd. Ook de feestelijke aankleding van de etalages van de handelszaken gaat uiteraard niet door. We gaan wel verder met de laatste fase van de wedstrijd ‘Kerekewere’, waarbij consumenten hun ingevulde bonnetje kunnen indienen op de markt en kans maken op leuke prijzen. Om zeker te zijn dat iedereen de kans heeft om zijn of haar bonnetje in te dienen, verlengen we de periode. Ook op de donderdagmarkt van 12 november kan je het bonnetje deponeren aan de ingang van de markt. Daarbovenop kan je je bonnetjes ook achterlaten in de bus van het stadhuis vanaf vandaag tot en met 12 november om kans te maken op één van de prijzen, die we verloten in de tweede helft van de maand.”

Een warme oproep aan elke bezoeker om zich strikt aan de maatregelen te houden: mondmasker op en rond het terrein, hou zoveel mogelijk afstand van andere bezoekers aan de markt, beperk je bezoek tot maximaal 30 minuten en ontsmet regelmatig de handen. Zit je met vragen of onduidelijkheden, dan kan je één van de stewards (te herkennen aan de #OW-fluohesjes) aanspreken.Meer nieuws uit de streek