Wijk Venning viert coronaproof het Oogstfeest

Datum Event: 12/09/2020

Wijk Venning viert coronaproof het Oogstfeest


Op zaterdag 12 september vindt op de wijk Venning de tweede editie van het Oogstfeest plaats. Er staan een speelnamiddag en een volksbarbecue gepland.

Vroeger had de wijk Venning zijn eigen Vennefeesten. Omdat er al enkele jaren geen jaarlijkse feest meer was, vroegen buurtbewoners aan Buurtwerk Venning om iets te organiseren. In 2019 vond zo het eerst Oogstfeest plaats. De bewoners en Buurtwerk Venning vonden steun bij de Samentuin op Venning en Foodact. Dit jaar is ook volksrestaurant VORK een partner.

De Samentuin zorgt dit jaar voor de groenten, Foodact voor het vlees en VORK verzorgt de barbecue. Het concept is hetzelfde als vorig jaar: gezonde voeding aanbieden en voedselverspilling tegengaan.

Coronaproof

In het kader van de coronamaatregelen voorziet de organisatie signalisatie, de nodige ontsmetting en looplijnen. Er worden ook bubbels gecreëerd en de speelzone is strikt afgescheiden van de plaats waar de barbecue plaatsvindt. Tijdens de barbecue is er ook tafelbediening.

Het Oogstfeest vindt vanaf 18 uur plaats op het speelplein in de Vennestraat. Er is plaats voor 100 personen. Alle tafels zijn intussen bezet.Meer nieuws uit de streek


Op sociale media circuleert een filmpje inzake …

Naast de groenkar vind je in Kortrijk …