Woonzorgcentrum Ter Melle gaat voorlopig dicht voor bezoek

Woonzorgcentrum Ter Melle gaat voorlopig dicht voor bezoek


Momenteel zijn 55 bewoners van wzc Ter Melle in Heule besmet met Covid-19. Naast de cohortafdeling voor Zorg Kortrijk in wzc Sint-Jozef wordt er nu ook een cohortafdeling ingericht in wzc Ter Melle.

“We zijn genoodzaakt om wzc Ter Melle voorlopig te sluiten voor bezoek”, vertelde schepen Philippe De Coene woensdagmorgen tijdens een digitale persconferentie.

Er verblijven momenteel al 31 mensen in de cohortafdeling in Sint-Jozef. Onder hen zijn er 20 mensen die in Ter Melle verblijven. Na een testing bij de bewoners toonden de resultaten die woensdagmorgen binnenkwamen niet veel goeds. Bovenop de 20 al gekende coronapatiënten kwamen er nog eens 35 nieuwe besmettingen bij bewoners van Ter Melle bij. Twee van deze mensen worden opgenomen in het ziekenhuis.

Deze cijfers betekenen dat meer dan de helft van de bewoners van Ter Melle besmet is. “We zijn nu een cohortafdeling aan het inrichten in Ter Melle en morgen sluit dagcentrum De Kolleblomme in Heule.”

De testresultaten toonten ook nog 3 besmettingen in wzc De Weister in Aalbeke.

Waar er tijdens maart, april en mei maximum 24 mensen tegelijkertijd op de cohortafdeling verbleven, zijn dit er op vandaag 67. “De intensititeit van het virus is heel hevig”, besluit de schepen.Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

In de nieuwe docureeks ‘Ja, Chef!’ duikt …