Zibi’s boomhut wordt volgende week in gebruik genomen

Zibi’s boomhut wordt volgende week in gebruik genomen


Copyright foto Els Deleu

Maandag wordt Zibi’s boomhut van AZ Groeninge in gebruik genomen.

Zibi’s boomhut zit mee in een groter project van Zibi’s speeltuin in AZ Groeninge. “Vorig jaar werd de speeltuin op het binnenplein van het ziekenhuis al in gebruik genomen. De boomhut zal door artsen, kinderpsychologen en spelbegeleiders gebruikt worden om er met kinderen en jongeren van 0 tot 16 jaar te spreken en te begeleiden. In het project van Zibi’s speeltuin komt er ook nog een speelroute van parking tot onthaal. Samen met Natuurpunt zullen ook de tuinen aangelegd worden en de omgeving rond de boomhut wordt helemaal groen. “Afhankelijk van de gelden die nog binnenkomen, dromen we hier ook nog om speelmogelijkheden voor kinderen integreren.”

Ziekenhuisbreed

“Doordat de ruimte kindvriendelijk ingericht is, en de kinderen er eens weg zijn uit de ziekenhuiskamer kan dit positieve gevolgen hebben voor het zorgproces.” Vanaf volgende week komt ook spelbegeleider Virginie Fievez naar de boomhut voor speltherapie. De boomhut zal ziekenhuisbreed gebruikt worden voor alles wat met kinderen te maken heeft. “Zo kunnen ook opvolggesprekken met chronisch zieke kinderen hier gevoerd worden.” Zelfs voor crisisopvang kan de boomhut eventjes een vlucht uit het ziekenhuiskamertje betekenen.

V.l.n.r. Spelbegeleider Virginie Fievez, Virginie Huys (coördinator transmurale samenwerking) (Copyright foto Els Deleu)

Fonds Warme Zorg

Zibi’s boomhut werd gefincanieerd door fondsenwerving via het Fonds Warme Zorg van AZ Groeninge. Ze werd uitgetekend, gebouwd en uitgewerkt door de firma Decospan uit Menen en Unicus, een zusterbedrijf van de firma Woodstoxx. Het ziekenhuis financierde de nutsvoorzieningen. Lien van Happy Design, die het figuurtje Zibi ontwierp hielp met de uitwerking.

Decospan, Woodstoxx en Avanco organiseerden vorig jaar een boomplantactie in Avanco in Aalbeke. Daar werden maar liefst 5.000 bomen geplant t.v.v. Zibi’s boomhut. Ook andere acties – onder meer tijdens de Warmste Week vorig jaar – en de schenking van een mooi bedrag door de supportersfederatie van KV Kortrijk hielpen mee het project financieren. Het ziekenhuis zelf schonk ook vijf euro per griepvaccinatie aan dit project.

“Er zijn al kastjes en zitzakken en er komt een televisie, maar mochten we nog enkele meubeltjes krijgen om de inrichting compleet te maken, zou dit mooi meegenomen zijn”, luidt het.

Copyright foto Els Deleu


Meer nieuws uit de streek


In de Abdis Agnesstraat in Marke werd …

‘Het Idee’ viert op maandag 23 november …