Zowel KVK als de Tinekesfeesten staan op Monopoly Kortrijk

Zowel KVK als de Tinekesfeesten staan op Monopoly Kortrijk


Copyright foto Els Deleu

De Monopoly-uitgave van Kortrijk is vanaf woensdag 4 november te verkrijgen. “Er zijn al 4.500 van de 5.000 spelletjes de deur uit”, luidt het. “We halen zeker de feestdagen niet!”

Dat de editie van Monopoly Kortrijk een succes wordt, is nu al zeker. Het is een officiële Monopoly-versie onder erkende licentie van Hasbro, maar in een Kortrijks jasje gestoken. Groep 24 die het spel ontwikkelde is een Brugse firma die vooral actief is in de evenementensector. “We organiseren al 20 jaar shows en zijn 3 jaar geleden begonnen met ons Monopolyverhaal”, aldus zaakvoerder Pieter De Wulf. “In deze moeilijke periode zijn de Monopoly’s een redmiddel om het hoofd boven water te houden voor ons bedrijf met 13 werknemers.”

Lokale verwijzingen

In het Kortrijkse Monopolybord werden alle locaties van het klassieke bord aangepast naar straten, pleinen en bezienswaardigheden die typisch zijn voor Kortrijk. Zowel historische gebouwen als verschillende plaatsen in de deelgemeenten komen aan bod. “Zo zie je verschillende kerken, het begijnhof, het belfort maar ook kunstencentrum Buda, de stadsschouwburg, de skatebowl en Alcatraz Metal Festival en ook enkele bedrijven met uitstraling.”

Voor één vakje dat nog vrij was, werd er een stemronde georganiseerd. “Aangezien het verschil in aantal stemmen tussen de Tinekesfeesten en KV Kortrijk zodanig klein was, besloten we hen allebei op te nemen in het spel, en staan Tineke van Heule en het Guldensporenstadion mooi naast elkaar”, aldus Pieter. “Ook de kans- en algemeen fondskaartjes werden ingevuld met lokale verwijzingen.”

Na het voorstellen van de voorlopige versie van het spel, werden nog enkele aanpassingen aan het spel aangebracht. “Zo zagen we in de proef de broeltorens, maar niet de verlaagde Leieboorden, en deze staan er nu ook op.”

copyright foto: Els Deleu

Limited edition

Het spel is te koop aan 50 euro. Op www.monopolykortrijk.be kan je de verkooppunten vinden. Er zijn supermarkten, speelgoedwinkels en ketens die het spel verdelen. “Het kan in deze periode enkel verkocht worden op bestelling en mag niet in de rekken staan.” Er werden al 500 exemplaren verkocht via pre-order. “Van de 5.000 spelletjes die gemaakt werden, zijn er nu al 4.500 de deur uit. We halen dus zeker de feestdagen niet! In vergelijking met spellen in andere steden en met het aantal inwoners gaat de verkoop in Kortrijk enorm goed. Of er nog bijgemaakt worden, kan Koen nog niet beloven. “Het duurt 4 maanden om ze bij te maken, en we laten de spellen drukken in grote hoeveelheden.”

“Voor de eerste keer werd er ook een limited edition uitgebracht in 85 genummerde exemplaren, en dit aan 85 euro. Die zitten in een speciale doos, met postnummer 8500, en met het wapenschild van Kortrijk aan de achterkant. Hier zijn de pionnen ‘broeltorentjes’.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

In de nieuwe docureeks ‘Ja, Chef!’ duikt …

Welzijnsvereniging Mintus bedankt de volledige equipe van …