Academie Menen schakelt over op afstandsonderwijs

Academie Menen schakelt over op afstandsonderwijs


De Academie voor Beeld, Muziek & Woord Stad Menen organiseert vanaf maandag 16 tot en met zaterdag 21 november uitsluitend afstandsonderwijs. Ze doet dit naar aanleiding van de beslissing door het ministerie van onderwijs om Fase Rood voor het Deeltijds Kunstonderwijs op te starten, met daarbij verstrengde draaiboeken en afstandsonderwijs vanaf 12 jaar.

Deze beslissing wordt uitgebreid met het burgemeestersbesluit van de Stad Menen waarbij alle activiteiten voor jeugd, sport en cultuur ook voor -12 jarigen tijdelijk worden opgeschort tot de gezondheidscontext het toelaat om te versoepelen. Dit noodzaakt de academie om ook voor leerlingen onder 12 jaar na de herfstvakantie op te starten via afstandsonderwijs.

Schepen van kunstonderwijs, Griet Vanryckegem: “In overleg met de schepenen van Wevelgem en Wervik starten we volledig met afstandsonderwijs in de Academie. Op woensdag 18 november evalueren we de besmettingscijfers met de crisiscel. Indien nodig wordt dit verlengd tot aan de kerstvakantie. In overleg met de besturen van Wervik en Wevelgem is deze beslissing dan ook van toepassing in al onze vestigingsplaatsen in onze buurgemeenten, dus ook op grondgebied Wervik en Wevelgem.”


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Er is vogelgriep vastgesteld op een kwekerij …

Kort na zijn aankomst in België heeft …

“Onze medewerkers én vrijwilligers vanuit de Lokale …