Alle evenementen verboden in Menen

Alle evenementen verboden in Menen


De coronacijfers in Menen kleuren donkerrood. Het ziekenhuis AZ Delta telt momenteel meer opnames dan in de piek van maart en april, tijdens de eerste coronagolf eerder dit jaar. Hoog tijd dus voor enkele aanvullende maatregelen in Menen.

Zo zijn alle evenementen in Menen, Lauwe en Rekkem tot en met 3 januari verboden. Ook alle georganiseerde groepsactiviteiten en reguliere werkingen van verenigingen (jeugd, sport, cultuur) in Menen, Lauwe en Rekkem zijn tot en met 20 november verboden. Dit geldt ook voor activiteiten voor min 12-jarigen.

Er geldt mondmaskerplicht voor wandelaars in de bebouwde kom en binnen aangeduide, afgebakende zones op het openbaar domein voor iedereen vanaf 13 jaar. Er geldt ook een mondmaskerplicht op de begraafplaatsen. Alle winkels moeten dicht om 20 uur. De bibliotheek werkt enkel met afhaaldienst. Meer info hierover vind je op www.menen.bibliotheek.be.

Leerlingen van het secundair onderwijs worden aangeraden om ‘s middags op school of thuis te eten, eten op het openbaar domein wordt ten strengste afgeraden. Samenscholingen op het openbaar domein zijn sowieso verboden.

Deze maatregelen gaan in op 30 oktober vanaf 14 uur en worden binnen drie weken geëvalueerd.

Noodopvang

Van 2 tot en met 6 november biedt Stad Menen noodopvang aan voor kinderen van ouders die in de zorg werken en in Menen wonen. Voor 9 en 10 november wordt dit aanbod uitgebreid tot kinderen van ouders die een essentieel beroep uitoefenen. Raadpleeg www.menen.be/noodopvang voor meer informatie.

Burgemeester Eddy Lust: “Als stadsbestuur weten we dat deze bijkomende maatregelen een grote impact hebben op het leven van onze inwoners, ondernemingen en verenigingen; financieel en bovenal sociaal. Maar vandaag is het bittere ernst inzake de gezondheidstoestand van onze stad. Harde maatregelen zijn noodzakelijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het is daarom noodzakelijk dat we ons samenscholings- en verplaatsingsgedrag expliciet gaan inperken. Dit voor eenieders gezondheid en met het doel samen een positieve en virusvrije toekomst tegemoet te kunnen gaan.”Meer nieuws uit de streek


Op maandag 23 november starten er werken …