Beton met een vleugje kunst

Beton met een vleugje kunst


In september krijgen drie muren in Wevelgem een metamorfose dankzij de organisatie achter de Crystal Ship: All About Things. De komende jaren komen er nog eens zes dergelijke muurkunstwerken bij. “Het worden telkens injecties van kleur in vaak grijze omgevingen”, zegt Sanne Loncke, vrijetijdsmedewerker.

In 2018 werden twee muren in de gemeente beschilderd met twee kunstwerken: De Dromer in de Koningin Fabiolastraat in Gullegem en Julie met de rozen in de Rozenstraat in Moorsele. “Die twee projecten waren wat ons betreft heel erg geslaagd”, zegt Sanne Loncke. “We werken dat onze inwoners echt wel fier zijn op dat stukje kunst in hun gemeente. Dat een dergelijk kunstwerk echt wel kleur brengt in het straatbeeld, was een reactie die we bovendien heel vaak hebben gehoord.”

Negen extra muren

De eerste twee kunstwerken smaakten naar meer, en dus komt er een vervolg onder de noemer Kaleidoscope. All About Things zal de komende jaren nog negen extra muren in Wevelgem een metamorfose geven. Dit jaar wordt gestart met drie muren, een in elke deelgemeente.

In Gullegem krijgt de muur van slagerij Hans en Stefanie, in de Peperstraat, een realistisch werk met fauna en flora, iets wat de buurtbewoners hebben gevraagd. In Moorsele is het de muur aan het gebouw van De Vlaschaard die een make-over krijgt. De laatste muur is de muur aan de Axabank in de Roeselarestraat, vlakbij het station.

Tussen 5 en 13 september zullen de drie kunstenaars ‘hun’ muur beschilderen. Het is echt boeiend om te zien hoe dat tot stand komt, een kunstwerk op een dergelijke oppervlakte. Zo delen ze de muur bijvoorbeeld op in verschillende vakken, om de verhoudingen juist te krijgen, en soms moeten ze zelfs toeren uithalen om elk uithoekje van de muur te bereiken. De ontwerpen worden nog geheim gehouden, dus het mysterie zal live ontrafeld worden.Meer nieuws uit de streek


Voel jij je soms angstig, gestresseerd, eenzaam …