Blijf bewegen, ook in coronatijden

Blijf bewegen, ook in coronatijden


De mogelijkheden om te sporten zijn voor tieners en volwassenen erg beperkt geworden. Er mag buiten nog wel gesport worden in kleine bubbels, maar heel wat sportclubs moeten hun werkingen voor +12-jarigen momenteel stop zetten, en ook privé-initiatieven zoals bv. fitness zijn momenteel niet mogelijk. De sportdienst van de stad Wervik heeft ondertussen een alternatief uitgewerkt waardoor de inwoners online gratis kunnen deelnemen aan verschillende sportsessies. Vanaf woensdag 18 november zal dit aanbod via de sociale mediakanalen van de stad gepromoot worden.

Concreet: vanaf maandag 23 november, én dat voor een periode van 5 weken, kunnen de inwoners via een link die stad Wervik bekend zal maken via de Facebookpagina ‘Sport in 8940’ deelnemen aan 8 verschillende sportsessies. Elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond worden er twee sportactiviteiten aangeboden. Op maandag zijn dat yoga en BBB (billen, benen en buik), op dinsdag fatburner en pilates, op woensdag zumba en calorie crush en op donderdag hip hop en een high intensity intervaltraining. De ene sessie is telkens van 19 tot 20 uur, de andere sessie start om 20 uur en eindigt om 21uur.

Meer uitleg over de verschillende sportsessies en hoe mensen kunnen deelnemen zullen via de sociale media bekend gemaakt worden. De sportdienst van de stad Wervik werkt voor de organisatie van deze sportsessies samen met de sportprofessionals van Amitabha.Meer nieuws uit de streek


Op maandag 30 november wordt er gestart …

Het stadsbestuur van Wervik investeert al jaren …