De Zwemkom opent in januari

De Zwemkom opent in januari


Copyright foto Els Deleu

Tijdens de laatste gemeenteraad van Wevelgem werd het gebruikersreglement voor ‘De Zwemkom’, het nieuwe zwembad van Wevelgem goedgekeurd.

Het nieuwe zwembad van Wevelgem, dat de naam ‘De Zwemkom’ kreeg, werd gebouwd op het sportcentrum in Wevelgem, en dit op het voetbalterrein aan de kant van de Moorselestraat.

“Het is gericht op kinderen, baantjestrekkers, scholen en verenigingen zoals duikersclubs”, aldus schepen van Sport Geert Breughe.” Het gebruikersreglement omvat prijzen voor inwoners en voor niet-inwoners van Wevelgem. Er zal ook gewerkt worden met Uit-Pas-tarieven voor kansengroepen. De openingsuren van het nieuwe bad worden zoveel mogelijk afgestemd op deze van het huidig zwembad. “Dit wordt nog geëvalueerd en kan eventueel bijgestuurd worden.”

Aangezien er door de sluiting van het huidig zwembad door de coronamaatregelen verschillende 10-beurtenkaarten niet konden opgebruikt worden, zal er voor die beurten een tegoedbon voorzien worden voor in het nieuwe zwembad.

23 januari

De timing van de bouw van De Zwemkom zit goed. “Het gebouw wordt volgende week voorlopig opgeleverd”, aldus de schepen. “In de komende weken wordt de verhuis geregeld. Er zullen onder meer nog evacuatieoefeningen gebeuren. Corona steekt echter in de openingsfase nog enkele stokken in de wielen, ook het proefdraaien zal pas later dan voorzien kunnen starten. Voorlopig is de opening van De Zwemkom voorzien voor 23 januari, maar dit hangt wel af van de maatregelen rond corona.”Meer nieuws uit de streek


De luchthavenbeheerder ‘Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem’ wenst ook …

AFS Comité KIP (Kortrijk Ieper Poperinge) organiseert …