Drie coronaproof kermissen in oktober

Datum Event: 03/10/2020 t.e.m. 19/10/2020

Drie coronaproof kermissen in oktober


In oktober staan traditiegetrouw 3 kermissen op de feestagenda van Menen gepland. Die zullen ook dit jaar plaatsvinden! De stad wil de inwoners op een verantwoorde manier toch van het kermisgebeuren laten genieten en neemt dan ook alle nodige maatregelen om alles 100 % coronaproof te organiseren.

Concreet gaat het over de Oktoberkermis in Lauwe (3 tot 5 oktober), de Wijkkermis Paradijs in Rekkem (10 tot 12 oktober) en de St-Lucaskermis in Menen (18 tot 19 oktober). Samen met de hulp- en veiligheidsdiensten ondernam de stad Menen de nodige stappen om de 3 kermissen ook in deze ongewone coronatijden te kunnen organiseren.

Burgemeester Eddy Lust: “Ik bedank alle diensten betrokken bij dit kermisdossier. Dankzij eenieders inspanningen doorstonden de drie kermissen de Covid-eventscan en kregen ze een groen label. De kermissen worden natuurlijk niet zoals de voorgaande jaren ingericht: alles staat in het teken van coronaveiligheid. Maar zo kunnen we toch in onze 3 gemeenten in oktober een kermis aanbieden.”

“Op zaterdagen en zondagen zullen de kermissen open zijn van 15 tot 22 uur. Op maandag van 16 tot 20 uur. Ik hoop dat iedereen respect toont voor onze organisatie en strikt alle geldende maatregelen opvolgt. Alleen zo kunnen we samen op een veilige manier van de kermissen genieten”, besluit burgmeester Lust.Meer nieuws uit de streek


In 2015 sloot de stad Menen al …

De horeca kreeg vorige week het nieuws …