Duurzaam Wervik dankzij elektrische wagen

Duurzaam Wervik dankzij elektrische wagen


Sinds een aantal jaar is Wervik gestart met het vergroenen van zijn wagenpark. Er werden al een aantal cng-wagens aangekocht, maar met de laatste aankoop zorgt de stad voor een primeur in de regio. Voor de vervanging van een wagen bij de administratie werd immers gekozen voor een volledig elektrische wagen. Eind januari dit jaar werd inspiratie opgedaan op het autosalon en een overheidsopdracht werd gelanceerd. Twee handelaars bezorgden een offerte en na vergelijking viel de keuze op de ID.3 van Volkswagen.

De ID.3 is een ruime stadswagen met 5 zitplaatsen. Zijn rijbereik bedraagt 420 km volledig op elektriciteit, heel wat meer dan een hybride wagen. “De wagen is volledig co2-neutraal, wat natuurlijk enkel maar het milieu en klimaat ten goede komt. Op die manier willen wij als stadsbestuur het goede voorbeeld blijven geven en verder inzetten op duurzaamheid. Deze wagen is daar een ultiem bewijs van. Met deze primeur zetten we meteen ook de toon in de regio en zijn we de eerste met dergelijke volledig elektrische wagen in ons wagenpark. Hopelijk zullen er nog meer ons voorbeeld volgen”, klinkt het.

De wagen werd geleverd door Garage Top Motors in Wevelgem en kost 41.985,16 euro. In deze prijs is ook een laadstation voorzien. 

Binnenkort schaft de stad ook nog vier elektrische fietsen aan, en wordt in 2021 een groepsaankoop gelanceerd.Meer nieuws uit de streek


Omdat vele evenementen en activiteiten geannuleerd werden …

De sportdienst van Wervik kreeg een tijdje …