Erfgoed van BIE oes

Erfgoed van BIE oes


Met de coronazomer in aantocht verandert ‘blijf in uw kot’ voor velen onder ons naar ‘blijf in uw land’. Vooral aan zee en in de Ardennen zal het over de koppen lopen worden. Maar al eens gedacht om op verkenning te gaan in eigen streek?

Zo kent de BIE-regio (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden) heel wat verborgen erfgoedpareltjes die je anders achteloos voorbij wandelt of fietst: gebouwen met een verhaal, verrassende landschappen, erfgoedsites waar tradities verder leven …

De BIE-collega’s sloegen de smetvrije handen in elkaar en verwerkten ze in een zomerzoektocht vol verrassingen met wekelijks een nieuwe zoekopdracht, veertien weken lang (tussen 15 juni en 20 september). 


Wie of wat ben ik en waar ben ik te vinden? Dat is dé hamvraag van deze wekelijkse zomerzoektocht. Elke week, op maandag en woensdag, verschijnt op bienet.be/zomerzoektocht telkens een tip die leidt naar een erfgoedlocatie. De gevonden erfgoedlocatie stuur je dan digitaal door via het wedstrijdformulier op de website, ten laatste op donderdagavond om 20 uur. Op vrijdag krijg je er de oplossing te zien. Wie dan tijdens het weekend ook fysiek ter plaatse gaat en een foto doorstuurt van het gezochte detail, maakt extra kans om als winnaar uit de bus te komen! Lees alle details op www.bienet.be/zomerzoektocht.

Op maandagmiddag weet je wie de willekeurig uitgelote weekwinnaar is via bienet.be/zomerzoektocht. Hij/zij wordt persoonlijk verwittigd en wint een winkelbon/-cheque ter waarde van 25 euro om te ‘winkelhieren’ bij de lokale handelaars. Tegelijkertijd zie je op de Facebookpagina van BIE een selectie van de ingezonden weekendfoto’s met een oproep om mee te doen aan de nieuwe weekzoektocht. Je krijgt dan ook onmiddellijk al de eerste tip van het nieuw te zoeken streekerfgoed.


Iedereen, jong en oud, kan wekelijks zijn/haar kans wagen. Je kan kiezen tussen het digitale en/of fysieke wedstrijdluik. Door deelname aan beide luiken verhoog je uiteraard je kansen. Respecteer de deadlines voor het indienen van één antwoord (digitale luik) en één foto (fysieke luik). Alles wat erna ingediend wordt is ongeldig.


Wil je dat je ingediende foto via het formulier op de webpagina ook verschijnt in de geselecteerde foto’s op de Facebookpagina van BIE na het weekend? Geef dan meteen je toestemming in het formulier. Hou het ook spannend voor elkaar en wissel geen info erover via sociale media (Facebook, Instagram, Twitter, …). Reageren op de wekelijkse geselecteerde weekendfoto’s via de Facebookpagina van BIE mag natuurlijk wel en wordt ook ten zeerste aangemoedigd! Evenals het delen van de wedstrijdlink met de nieuwe weekzoekopdracht.

Dus waag je kans en doe mee aan de zomerzoektocht van BIE! En laat je vooral verwonderen door de prachtige pareltjes in eigen streek! Alle informatie vind je op www.bienet.be/zomerzoektocht en op de Facebookpagina van BIE.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Op maandag 5 oktober start een nieuwe …

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is …

Hooglede krijgt weer een eigen slagerij. Lukas …