Grensloop 2021 in coronajasje

Datum Event: 28/05/2021 t.e.m. 30/05/2021

Grensloop 2021 in coronajasje


Sportievelingen kijken reikhalzend uit naar een nieuwe editie van de Grensloop. Zeker nadat de editie van 2020 wegens de uitbraak van het coronavirus noodgedwongen moest worden geschrapt. “We keken meteen vooruit naar de Grensloop 2021, die we wel degelijk organiseren, maar dan in een aangepast coronaproof format”, zegt schepen van Sport Herman Ponnet.

Ook anno 2021 moet de organisatie aanvaarden dat de Grensloop nog steeds niet kan plaatsvinden in zijn ‘normale’ concept. De Grensloop draait rond mensen samenbrengen, elkaar ontmoeten en samen sporten op en rond de Grote Markt van Menen. De traditionele gezellige drukte met veel volk op één centraal punt, zijnde de Grote Markt en het stadhuis, is natuurlijk niet haalbaar gezien de coronamaatregelen.

Eenmalige traileditie in Lauwe

Schepen Herman Ponnet: “Daarom opteerden we ervoor om het concept in 2021 eenmalig en noodgedwongen over een andere boeg te gooien. Een trailrun leek ons dan ook een leuk en haalbaar alternatief. De buurt in en rond Lauwe biedt hiervoor een ideaal decor. Gezien we de organisatie dit jaar in Lauwe laten doorgaan, nemen we dit jaar 2 organiserende partners uit Lauwe onder de arm. Met onze Sportdienst en Sportraad vonden we meteen 2 enthousiaste loopclubs (Running Team Lauwe en Team Joost) die zich als partner in dit verhaal wilden engageren.”

Sporthal Ter Leie Lauwe zal de start- en aankomstplaats zijn van 4 vooraf bewegwijzerde routes (5 – 10 – 20 en 30 km) van de Grensloop Trailrun 2021 die je zowel op vrijdag 28, zaterdag 29 én zondag 30 mei zal kunnen lopen. “De spreiding over 3 dagen is nodig om het deelnemersveld te kunnen verdelen en zo drukte te vermijden. In deze editie dus uitzonderlijk geen klassement of tijdsregistratie. Wie zich aan een toptijd wil wagen, kan deze nadien eventueel op Strava registreren via de openbare segmenten. Ook leuk: op de 5 km voorzien we een fotozoektocht, zodat dit traject ook met het ganse gezin kan worden afgewandeld. De opdrachtjes kunnen gedownload worden via www.grensloop.be en zullen ter beschikking liggen aan de start”, gaat schepen Ponnet verder.

4 routes, gratis deelname

Voor de bewegwijzering van de routes voorziet Menen een duidelijke, opvallende pijl en deze wordt geplaatst aan de verschillende kruispunten langsheen de 4 routes. Wie de routes digitaal wil afleggen kan de gpx-files downloaden via www.grensloop.be, de Facebookpagina van Grensloop en de stadskanalen.

De routes worden vrijgegeven op woensdag 26 mei.

“Gezien deze editie volledig gratis is, moet je op voorhand niet registreren. Registratie gebeurt aan de start: je scant de QR-code met je smartphone en vult je gegevens in. Wegens de coronavoorschriften is er geen bevoorrading langs het parcours voorzien. We vragen alle deelnemers uitdrukkelijk zich strikt aan de op dat moment geldende coronamaatregelen te houden. We voorzien het volledige weekend tussen 8 en 18 uur (op vrijdag tussen 14 en 18 uur) een bewaakte fietsenstalling aan de sporthal in Lauwe”, besluit Herman Ponnet.Meer nieuws uit de streek


Toerisme Leiestreek lanceert 5 meerdaagse wandeltrips in …