Help mee aan de realisatie van Quinn Novak!

Help mee aan de realisatie van Quinn Novak!


Stripfanaat James Vandermeersch uit Lauwe is volop bezig aan het creëren van een eigen album: Quinn Novak! Dat doet hij samen met Patrick Van Oppen, bekend van onder meer De Vries en Aspe. Maar een stripreeks uitgeven is niet evident, en daarom doet James een warme oproep naar alle stripliefhebbers, want via een crowdfunding probeert hij voldoende geld in te zamelen om deel 1 van de Quinn Novak-serie op de markt te krijgen!

Dat doet het duo in samenwerking met ABA Academy, een jonge vereniging zonder winstoogmerk die als uitgever en solidaire tussenpersoon optreedt in de stripwereld. In deze context wil ABA Academy het stripalbum De Maankoning – het eerste verhaal van de razend spannende, zevendelige reeks rond fotograaf en speurneus Quinn Novak – uitgeven in de loop van de winter. Door middel van de crowdfundingcampagne worden de kosten van de publicatie in het Nederlands, die 6.000 euro bedragen, gedekt. Hierbij moeten nog de kosten voor het vervaardigen van de counterparts, de verzendkosten, de commissie voor het crowdfundingplatform en de BTW worden gerekend. Het stripalbum zal worden gedrukt door Bietlot, die vorig jaar met ‘Collateral Hommage, een eerbetoon’ al heeft bewezen werk van zeer hoge kwaliteit te leveren.

Quinn Novak – De Maankoning is het eerste van een reeks van zeven stripalbums. In de wereld van de stripverzamelaars wordt vol ongeduld gewacht op dit veelbelovende eerste deel. De Maankoning verschijnt tegelijkertijd in het Nederlands en het Frans, om de fans aan beide kanten van de taal- en landsgrenzen tegemoet te komen. Benieuwd naar het avontuur dat deze held zal beleven? Wij mogen alvast een voorproefje geven!

Quinn Novak is fotograaf voor Timeline Magazine. Als hij niet op de redactie in het Parijse La Défense vertoeft, of ergens in een oude tempel of op een archeologische site aan de andere kant van de wereld, dan vind je hem terug bij de bouquinistes langs de Seine. Quinn verzamelt oude boeken. Maar wanneer zijn vriend, de oude boekhandelaar Julien, wordt vermoord, blijkt al snel dat de daders het gemunt hebben op de map met oude documenten die hij Quinn heeft overhandigd. Gelukkig kan onze held rekenen op de knappe agente Cheyenne om een van de grootste historische geheimen te ontrafelen. Het wordt een heuse race tegen de klok en tegen een bende meedogenloze gangsters…

Ga snel naar de officiële Quinn Novak-site en draag je steentje bij! Stripverzamelaars kunnen via de crowdfundingcampagne bovendien leuke pakketten in de wacht slepen!Meer nieuws uit de streek


Er is vogelgriep vastgesteld op een kwekerij …

Kort na zijn aankomst in België heeft …