Inclusief woonproject in Wevelgem

Inclusief woonproject in Wevelgem


Veertien mensen met een beperking nemen hun intrek in Zorgresidentie De Eglantier in Wevelgem, een wooncomplex met erkende assistentiewoningen. In dit inclusieve woonproject wonen mensen met een beperking samen met mensen die door de nood aan zorg niet in hun huis kunnen blijven wonen. Groep Ubuntu x 8K en vzw De Eglantier zullen in de toekomst samen zaken ontwikkelen die waardevol zijn voor elke bewoner en de ruimere omgeving.

Petra Vercruysse, algemeen manager Groep Ubuntu x 8K: “We zijn heel trots dat we dit woonproject kunnen realiseren. We streven naar inclusie van mensen met een beperking. Door ervoor te zorgen dat iemand kan samenwonen met mensen zonder beperking zetten we een stap in de goede richting. Ik hoop dat we deze vorm van samenwonen voor zij die ondersteuning nodig hebben ook op andere plaatsen mogelijk kunnen maken. Om dit intersectorale woonproject mogelijk te maken, liet het Agentschap Zorg en Gezondheid ons toe af te wijken van bepaalde regels.”

Mike (25) nam op maandag 5 oktober zijn intrek in De Eglantier: “Vroeger woonde ik in een groepswoning. Ofwel zat je dan alleen op je kamer ofwel was je bij de groep, maar ik ben graag alleen. Hier heb ik echt mijn eigen stek. Ik kan ook bezoek ontvangen in mijn appartement, in de tuin of we kunnen samen iets eten of drinken in de cafetaria. Ik zie het dan ook volledig zitten. Aan activiteiten geen gebrek, straks ga ik samen met mijn buur de omgeving eens verkennen.”Meer nieuws uit de streek


Op 19 oktober starten de voorbereidende werken …

De Provincie West-Vlaanderen organiseert samen met alle …