Infosessie zorgzame buur

Datum Event: 16/11/2020

Infosessie zorgzame buur


Beter een goede buur dan een verre vriend. Wil jij je ook inzetten voor jouw buur(t)? Neem dan deel aan de digitale infosessie ‘Zorgzame buur’ op maandag 16 november om 19 uur. Surf naar www.moorslede.be/infosessie-zorgzame-buur en neem digitaal deel via de link op de site.

Als zorgzame buur ben je een vertrouwd gezicht in je buurt en het aanspreekpunt voor de buurtbewoners. Je verbindt jouw buurt en de gemeente. De buurtbewoners kunnen bij jou terecht voor allerhande zaken, bijvoorbeeld het melden van losliggende tegels, straatverlichting die niet werkt, … Over activiteiten in de buurt geef je informatie. Je maakt af en toe een beetje tijd vrij voor je buren en maakt hen wegwijs in de gemeente. De buurtzorgcoördinator ondersteunt je hierbij, je staat er niet alleen voor.

Ben jij sociaal ingesteld en heb je een hart voor anderen? Kan jij goed luisteren en wil je een helpende hand toesteken? Wil je bijdragen tot een leuke en veilige buurt? Specifieke kennis is niet vereist en het maakt niet uit hoe oud je bent. Er kunnen ook meerdere zorgzame buren in één buurt actief zijn. Herken je jezelf in bovenstaande zaken? Heb je goesting om deze taak op te nemen? Dan ben jij de geschikte kandidaat!

Wil je hierover meer weten? Neem deel aan het digitaal infomoment op maandag 16 november om 19 uur.Meer nieuws uit de streek


Er is vogelgriep vastgesteld op een kwekerij …

Tijdens de eerste lockdown wegens Covid-19 werden …