Lezing Stefan Blommaert

Datum Event: 01/10/2020

Lezing Stefan Blommaert


De heemkundige kring Dadingisila vzw van Dadizele is verheugd om de volgende activiteit aan te kondigen: op 1 oktober komt Stefan Blommaert een lezing geven over China!

Met de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen, komt Stefan Blommaert op 1 oktober naar GC Den Ommeganck in Dadizele. Er wordt geen pauze voorzien of drank aangeboden. Aan de ingang worden de bezoekers geregistreerd in functie van de contact tracing. Leden van Davidsfonds Dadizele of van de heemkundige kring betalen 5 euro, voor niet-leden bedraagt de inkomprijs 7 euro.

China is niet meer weg te denken uit het wereldnieuws: overnames, investeringen, infrastructuurwerken, Chinese vestigingen overal ter wereld. Research en ontwikkeling in eigen land. Schone energie, strijd tegen klimaatverandering, toerisme. China drukt zijn stempel op de wereldeconomie, maar ook op cultureel en politiek vlak. Het land wil af van de grote Amerikaanse invloed en zijn eigen positie versterken. Van democratisering is echter geen sprake. Integendeel, de almacht van de communistische partij is onder Xi Jinping alleen maar sterker geworden. Moeten wij bang zijn of de nieuwe realiteit aanvaarden? Journalist Stefan Blommaert was tussen 2012 en 2015 correspondent in Beijing en komt er alles over vertellen in Dadizele.Meer nieuws uit de streek


De Heemkundige Kring Dadingisila annuleert de jaarlijkse …

Woonzorgcentrum Maria Middelares stelt de archeologische vondsten …