Maak kennis met het talent van Nicolas!

Maak kennis met het talent van Nicolas!


De 34-jarige Nicolas Bauwens uit Rekkem is een rijzende ster! Dit heeft alles te maken met zijn grappige sketches en muziek. “Ik ben comedy beginnen appreciëren nadat ik enkele jaren geleden met mijn familie ben gaan kijken naar een optreden van Gunter Lamoot, Nigel Williams en Xander De Rycke in CC De Steiger in Menen. Het was een hele goeie line-up en we hebben gelachen van het begin tot het eind. En toen dacht ik bij mezelf: dat wil ik ook doen!”, vertelt Nicolas.

“Ik maak korte sketches, gebaseerd op situaties die ik heb meegemaakt”, vervolgt hij. “Omdat ik een grote hiphopfan ben, komt er ook veel rap in voor. Ik maak alle muziek zelf, alsook de opnames en de montage. Ik gebruik een vaste achtergrond. Dat is een kast vol games en dvd’s uit mijn jeugd en speelgoed uit mijn kindertijd. Voor de lockdown omwille van het coronavirus deed ik vaak het voorprogramma van lokale comedians. Mijn show bestaat uit liedjes die afgewisseld worden met grapjes. Grappig maar niet vulgair. Ik speel de rol van een arrogante persoon, maar in het echt ben ik veel vriendelijker! Af en toe verkleed ik mij in allerlei grappige personages, zoals dokters, charmezangers, priesters, tv-presentatoren of een marginale buurman.”

Wat komt er allemaal bij kijken om een goede comedian te zijn? “Een goeie komiek is natuurlijk eerst en vooral grappig. Hij moet het goed kunnen brengen en hij moet je kunnen meenemen in zijn verhaal. Ik heb het meer voor grappige verhalen dan enkel maar grapjes. Een goeie komiek mag het publiek niet voor ezels nemen. En hij moet blijven gaan, zelfs na een totale afgang. Mijn sterkste punt is volgens mij dat ik grapjes afwissel met muziek. En dat ik veel personages breng. Daardoor verveel je je niet snel en zit er wel altijd iets tussen dat je leuk vindt. Je moet wel wat fantasie hebben!”

Nicolas blikt ook al graag eens vooruit, want in de toekomst wil hij graag video’s blijven maken en voorprogramma’s blijven doen van comedians met meer ervaring. “Zo kan ik steeds bijleren. Mijn ultieme droom is om ooit eens een sketch op tv te mogen brengen en eventueel meedoen in een sketchprogramma of misschien mijn eigen programma met situaties waar gewone mensen zich in herkennen. Een mens mag al eens dromen hé”, lacht Nicolas. Dat mag zeker! En wij wensen Nicolas alvast alle succes toe met zijn verdere toekomstplannen!

Wil je graag Nicolas’ talent eens bewonderen? Bekijk dan zeker zijn video’s via YouTube (www.youtube.com/channel/UCQSHcsByUZRRf9z_9WbziYQ), Facebook (www.facebook.com/BauwensNicolas/) of Instagram (www.instagram.com/bauwensnicolas/). Je kan ook altijd een kijkje nemen op zijn website nicolasbauwens.jouwweb.be/.Meer nieuws uit de streek


Op vrijdag 23 oktober is het Dag …

Op 26 oktober starten er rioleringswerken in …