Minder Mobielen Centrale Moorslede bestaat 20 jaar!

Minder Mobielen Centrale Moorslede bestaat 20 jaar!


In juli 2000 werd de Minder Mobielen Centrale (MMC) in Moorslede boven de doopvont gehouden. Het doel van de MMC was inwoners met verplaatsingsproblemen en een beperkt inkomen de nodige transportmogelijkheden te bieden.

Nu 20 jaar later, blijft dit doel nog altijd hetzelfde: mensen die moeilijk op hun bestemming geraken, worden door vrijwillige chauffeurs van deur tot deur vervoerd. Hiermee vormt de MMC een belangrijke aanvulling op het (lokale) openbare vervoer.

Wat het eerste jaar begon met een bescheiden 53 ritten voor 6 leden, is ondertussen uitgegroeid tot een dienstverlening van jaarlijks meer dan 1.000 ritten voor 213 gebruikers.

De vrijwillige chauffeurs spelen onmiskenbaar de hoofdrol in deze dienstverlening. Met hun eigen wagen brengen ze klanten naar het ziekenhuis, familie, de kapper, … Na 20 jaar goed voor een 365.000 km op de teller! Het OCMW op zijn beurt zorgt voor de verzekeringen en ondersteunt de vrijwilligers.

In de loop van de jaren onderging de chauffeursploeg uiteraard wat veranderingen. Sommigen zijn er bij van in het begin, anderen verlieten de ploeg of kwamen er later bij. Maar allen rijden ze met een luisterend oor tijdens korte of lange ritten in hun vrije tijd ten dienste van de inwoners van Moorslede.Meer nieuws uit de streek


De Heemkundige Kring Dadingisila annuleert de jaarlijkse …

Woonzorgcentrum Maria Middelares stelt de archeologische vondsten …