Nutswerken Moeskroenstraat-Lauwestraat

Nutswerken Moeskroenstraat-Lauwestraat


In de Lauwestraat en Moeskroenstraat in Rekkem is een dossier opgestart om de riolering her aan te leggen en daarna het wegprofiel aan te passen. In voorbereiding op deze rioleringswerken worden in eerste fase de nutsleidingen aangepakt. Bij deze nutswerken worden de leidingen van De Watergroep en Fluvius geoptimaliseerd en verplaatst in functie van de latere rioleringswerken.

“De verkeersdrukte in deze straten kennende, zagen wij als stadsbestuur het initieel signalisatieplan niet zitten en hebben we nu zelf een nieuw concept opgesteld om het plaatselijk verkeer te organiseren”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose.

De Watergroep dient ingrijpende werken uit te voeren waarbij de leidingen vernieuwd worden over het volledige tracé van de werken en alle woningen daarna moeten overgekoppeld te worden. De werken van De Watergroep worden uitgevoerd door aannemer Vereecke.

Om de werken zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen worden deze in 2 fasen uitgevoerd:

De nieuwe leidingen worden aangelegd in de Moeskroenstraat, waardoor deze straat volledig afgesloten moet worden. Alle doorgaand verkeer zal omgeleid worden via de autosnelweg (A19 / E403 / E17), er zal hierop sterk toegezien worden door de politie. Enkel voor plaatselijk verkeer zijn er extra omleidingen voorzien via de Sint-Niklaasdreef, Fonteinstraat en Waterstraat. Deze werken worden gepland van 21 september tot en met 9 oktober (onder voorbehoud van voldoende goede weersomstandigheden).

Er worden ook nieuwe leidingen aangelegd in de Lauwestraat. Op dat moment zal de Moeskroenstraat terug gebruikt kunnen worden voor alle verkeer en blijft enkel de omleiding via de Fonteinstraat behouden. Voor verkeer komende vanuit de richting Lauwe wordt de omleiding voorzien via de Fonteinstraat – Priester Coulonstraat – Moeskroenstraat en via de Elf Novemberlaan-Fonteinstraat voor verkeer richting Lauwe. Ter hoogte van Rekkem Plaats zullen de in- en uitrit omgedraaid worden naar de Priester Coulonstraat en in de 2de fase mogelijks tijdelijk verkeerslichten ingezet worden. Deze werken zijn gepland van 12 tot en met 30 oktober (ook onder voorbehoud van voldoende goede weersomstandigheden).Meer nieuws uit de streek