Samen artistieke grenzen verleggen

Samen artistieke grenzen verleggen


Heuglijk nieuws! Ondanks de aanhoudende coronadreiging kan de werking van de Academie voor Beeld, Muziek en Woord – Stad Menen volledig en in alle veiligheid opstarten vanaf 1 september! Dit voor álle lessen, álle leeftijden en in alle vestigingen te Menen, Lauwe, Rekkem, Wevelgem, Moorsele, Wervik, Geluwe en Kruiseke. De academie verwelkomt daardoor opnieuw meer dan 1800 leerlingen en vormt zo een bruisende en creatieve hotspot in onze regio.

“Iemand besmetten of aansteken kan ook positief zijn. Wij willen alvast al onze leerlingen besmetten met een hardnekkig kunstvirus”, aldus Hannes Verstraete, directeur Muziek en Woord.

Vernieuwingen die vorige academiejaren werden gelanceerd, zoals het specifieke blazersatelier of atelier jazz-pop-rock, worden verdergezet. Ook in de academie voor Beeld zetten ze naast de klassieke ateliers verder in op de nieuwe opties Projectatelier en de theoretische richting Beeld & Audiovisuele Cultuur. “Vanuit de overtuiging dat zingen een essentieel element vormt binnen een muziekopleiding, starten we dit academiejaar zelfs met een heus kinderkoor. In de 4de graad van de woordopleiding wordt een modulaire werking geïntroduceerd. Zo kunnen leerlingen vakinhouden kiezen die nog dichter aanleunen bij hun interesses”, klinkt het.

Projecten

In de loop van het academiejaar zullen diverse projecten worden uitgewerkt waarbij samenwerking tussen verschillende domeinen niet wordt geschuwd. “We broeden op plannen om ook in deze omstandigheden artistiek werk van leerlingen aan de buitenwereld te laten zien, naar buiten te komen op de ‘Dag van de Academies’ en een tweede editie van ‘Academie for Life’ te organiseren. We zoeken naar creatieve manieren om al onze ideeën ook in coronatijden veilig vorm te geven en onze leerlingen een onvergetelijk jaar te bezorgen. Ook onze leerkrachten presenteren zich dit jaar, tijdens een heus lerarenconcert. Samen met hun leerlingen blijven zij (artistieke) grenzen verleggen!”

Inschrijven

(Her)inschrijvingen verlopen hoofdzakelijk digitaal, via www.mijnAcademie.be of na afspraak op het secretariaat. Er is momenteel geen sprake van een eventuele terugval in aantal inschrijvingen. Integendeel: nu schreven zich al meer leerlingen in ten opzichte van eind augustus vorig jaar. De coronacrisis zette heel wat mensen aan het denken. Wellicht voelt men meer dan ooit de nood om zich ook creatief uit te leven. Naast school of werk mag er ook tijd zijn voor hobby’s en ontspanning.

Inschrijvingen lopen tot 30 september.Meer nieuws uit de streek


De coronacijfers in Menen kleuren donkerrood. Het …

Op 9 november starten er werken in …