Stad Wervik lanceert nieuw premiereglement ‘lokaal en digitaal’

Stad Wervik lanceert nieuw premiereglement ‘lokaal en digitaal’


De coronacrisis zorgde ervoor dat heel wat consumenten – sommigen zelfs voor het eerst – online aankopen deden. De opmars van e-commerce in de retail is een onuitwisbaar feit. Mensen gaan steeds meer op zoek naar gemakkelijke manieren om hun producten of diensten te kunnen kopen en leveren op een tijdstip die voor hen past. Grote retailers krijgen daarbij een gigantische voorsprong omwille van hun marketingbudgetten en schaalvoordeel. Een lokale handelaar heeft niet altijd die budgetten of mogelijkheden om hier op in te zetten.

Tijdens deze tweede lockdown gaat de online shift nog een stuk harder toeslaan. De  eindejaarmaanden november en december betekenen voor veel sectoren immers een topperiode qua omzet. Dankzij sociale media kunnen de handelaars in contact blijven met hun klanten. Sinds de vorige lockdown is het duidelijk dat sociale media niet alleen online marketingkanalen, maar ook online verkoopkanalen (kunnen) zijn.

De oproep #winkelhier en #kooplokaal klinkt luider dan ooit in tijden waar grote ketens en online marketing machines heel actief en zelfs pusherig overkomen. Daarom wil het stadsbestuur van Wervik de getroffen handelaars helpen om online aanwezig te zijn: via een website of nog beter met een webshop. Ook aanwezigheid op de sociale media kanalen is van belang!

Het college van burgemeester en schepenen heeft daarom op 9 november het premiereglement ‘lokaal en digitaal’ goedgekeurd. Dit wordt nog voor goedkeuring aan de Gemeenteraad van 24 november voorgelegd.

Het voorstel is om een premie te voorzien van 50% van het factuurbedrag excl. BTW met een maximum van:
–           € 1.000,00 voor handelszaken die investeren in een nieuwe webshop;
–           € 500,00 voor handelszaken die een nieuwe website lanceren;
–           € 500,00 voor handelszaken die zich laten begeleiden voor hun sociale media-kanalen door een professionele dienstverlener.
Dit gaat enkel om kosten voor een nieuwe website of webshop. Reguliere kosten worden niet aanvaard.

Het reglement gaat in op 2 november 2020 en loopt tot eind december 2020. Facturen worden aanvaard tussen 2 november en 31 december 2020. Het aanvraagformulier kan worden ingediend tot eind januari 2021. Het stadsbestuur voorziet hiervoor een budget van 15.000 euro.

Het reglement en de formulieren kan je vinden op www.wervik.be/nieuws/premiereglement-lokaal-en-digitaal.Meer nieuws uit de streek


AFS Comité KIP (Kortrijk Ieper Poperinge) organiseert …

Op maandag 30 november wordt er gestart …