Strapdag in Menen

Strapdag in Menen


Basisschool GO! Ter Molen in Menen hecht veel belang aan de veiligheid van kinderen van en naar school. Vandaar dat de school zoals de voorbije jaren deelneemt aan de actie van Strapdag = stappen (te voet) en trappen (met de fiets).

Duizenden kinderen, leerkrachten, ouders en grootouders uit meer dan 1.200 Vlaamse basisscholen komen op deze dag te voet, met de fiets, step, skeelers, … naar school.

De school wil met deze campagne aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en wil kinderen en ouders stimuleren om wat vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind.

Op 18 september komen de leerlingen van Basisschool Ter Molen ’s morgens onder begeleiding van enkele leerkrachten te voet naar school. Ook de leerlingen die normaal met de bus naar school komen, stappen die dag mee vanaf de hoek van de Spoorwegstraat en de Koning Boudewijnstraat in Lauwe.

In de klas wordt besproken hoe je veilig en milieuvriendelijk naar school kan komen. Die dag wordt ook het startschot gegeven van ‘vrijdag = wieltjesdag’ wat betekent dat de kinderen hun step of rolschaatsen mogen meebrengen om te spelen op de grote speelplaats.

In de namiddag oefent de eerste graad de fietsbehendigheid op een parcours met mini-verkeerslichten. een wandeling in de buurt om veilige en minder veilige situaties van dichtbij te bekijken. De tweede graad organiseert onder andere een fietswasstraat. De derde graad maakt een wandeling in de buurt om veilige en minder veilige situaties van dichtbij te bekijken.

De kleuters oefenen hun fietsbehendigheid op hun speelplaats en versieren de ingang van de school waar de nieuwe octopus staat.

De dag wordt afgesloten met het herhalen van het straplied.Meer nieuws uit de streek


De coronacijfers in Menen kleuren donkerrood. Het …

Op 9 november starten er werken in …