SuppArt steunt livesector door kunst te veilen

SuppArt steunt livesector door kunst te veilen


Vanaf 1 november kun je iedere avond om 21 uur bieden op 3 items die geveild worden door Coralie en Brecht, die samen SuppArt vormen. Je zult de items kunnen vinden op www.2dehands.be en iedere avond worden de links gepost op de facebookpagina van SuppArt.

Brecht Carton en Coralie Morisse sloegen in augustus de handen in elkaar om een online-veiling op te zetten, dit in het kader van Live2020. Met dit initiatief willen ze de noodlijdende livesector een steuntje in de rug geven. Hiervoor schreven ze kunstenaars en muziekbands aan met de vraag of ze “iets” konden doneren voor de veiling.

“Intussen klokken we af op een 60-tal items, waaronder een paar echte kleppers zoals 2 drumvellen van Brutus, een gesigneerde originele foto van Tim Tronckoe en nog een paar andere leuke items. Bovendien hebben heel veel kunstenaars een werk afgestaan voor onze veiling”, zegt Brecht Carton. “De solidariteit is groot. Bovendien hunkeren kunstenaars zelf ook naar tentoonstellingen en contact met het publiek”, beaamt Coralie.

De respons was overweldigend. Waar de organisatoren gerekend hadden op een 15- tot 20-tal items, hebben ze dit meer dan verdubbeld. “Verschillende mensen maakten ook speciaal iets voor deze veiling. Zo ontvingen we een tekening van Jan Bosschaert die hij speciaal voor ons maakte. Ook Fatn Riethaeve maakte speciaal voor SuppArt foto’s van muzikanten, die hij daarna liet signeren”, zegt Brecht.

“Het was ook de bedoeling om een echte expo te hebben met alle te veilen items, maar met de laatste maatregelen en cijfers in gedachten, hebben we besloten om dit niet te doen”, zegt Coralie. Het was een lastige beslissing en een teleurstelling voor zowel organisatoren als de mensen die een werk afstonden voor de veiling. “Maar we blijven niet bij de pakken zitten”, vertelt Brecht. Intussen lanceerden de twee een onlinecampagne waarin ze mensen vragen om een klein filmpje te maken om hun sociale contacten warm te maken voor de veiling. “We hopen dat er veel filmpjes gemaakt zullen worden en dat ze massaal gedeeld worden, zo kunnen we het verlies van de expo enigszins goedmaken.”

Er zijn ook steunkaartjes te koop, gemaakt door Fatn Riethaeve, die je kunt kopen bij onder andere Haartiest in Kortrijk, Mr Steve barbershop Roeselare, Burgemeesters Menen en Sanicomfort Menen. Bovendien zijn er mooie catalogussen gemaakt met alle te veilen items in. Die kun je krijgen bij de organisatoren. Via de website of de Facebookpagina zijn ze alle dagen bereikbaar.

De veiling zelf start op 1 november om 21 uur en verloopt via www.2dehands.be. Elke dag vanaf 1 november worden er 3 items online gezet en dit voor telkens 5 dagen. Het hoogste bod wint uiteraard. De opbrengsten worden doorgestort naar Live2020. Meer info kun je vinden op www.facebook.com/suppartlive2020 of op https://suppartlive2020.wixsite.com/suppart2020.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


De luchthavenbeheerder ‘Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem’ wenst ook …

AFS Comité KIP (Kortrijk Ieper Poperinge) organiseert …

De voorzitters van de 19 lokale UNIZO …