Tentoonstelling ‘Dadizele, vroeger en nu’ afgelast

Tentoonstelling ‘Dadizele, vroeger en nu’ afgelast


De Heemkundige Kring Dadingisila annuleert de jaarlijkse tentoonstelling ‘Dadizele, vroeger en nu’, die normaal op 7 en 8 november in ’t Torreke zou plaatsvinden. “Met pijn in het hart kunnen de voor het eerst in bijna 30 jaar de topper van onze jaarlijkse activiteiten niet laten doorgaan”, aldus voorzitster Daisy Decoene.

“Een andere, ruimere en geschikte locatie op zo’n korte termijn vinden, bleek onmogelijk. Het lijkt ons niet opportuun om onszelf en onze dierbare leden in gevaar te brengen, vooral nu de pandemie nog harder toeslaat. Vandaar de annulering.”

“In dit moeilijk werkingsjaar hebben we echter niet stilgezeten. Naast de voorbereidingen voor alle activiteiten, die uiteindelijk tot onze grote spijt en ontgoocheling niet konden doorgaan, zijn we er weer in geslaagd om een jaarboek vol boeiende artikels klaar te stomen. Onze Sprokkels zien er geweldig uit. In de komende dagen rollen ze van de pers. Dit jaar zullen de bestuursleden ze bij de leden persoonlijk aan huis bezorgen (aan de deur, via de post of via een ander afgesproken kanaal). Tussen nu en eind november/midden december mogen zij een gratis exemplaar verwachten. Ideaal om in eigen bubbel een waardevolle bezigheid te hebben tijdens de donkere herfst- en wintermaanden. Niet-leden kunnen het jaarboek bij Dadingisila voor de prijs van 24 euro aankopen.”

“We blijven optimistisch en verliezen de moed niet. We zijn volop bezig met de samenstelling van het programma voor 2021, een feestjaar voor ons, want dan bestaan we 30 jaar! We hopen dat corona tegen dan geen roet in het eten meer gooit”, besluit Daisy.Meer nieuws uit de streek


‘Prinsesje en de Beer’ is een echt …

In navolging van de federale maatregelen die …